Henderson hadde ikke spilt fotball på toppnivå på over ett år - i dag ble han matchvinner

Endelig ny seier for Mjøndalen.

Craig Henderson hadde ikke spilt en fotballkamp på toppnivå på over ett år. Søndag debuterte han og ble matchvinner på overtid for Mjøndalen i 2-1-seieren over Haugesund.

Henderson ble den store helten etter et langt skademareritt. Ikke siden juli i fjor hadde newzealenderen spilt på toppnivå. Mot Haugesund fikk han 45 minutter kun en dag etter at overgangen på lån fra Stabæk ut sesongen ble klar.

- Det føles veldig bra. Jeg er veldig glad på lagets vegne. Laget la inne en veldig god prestasjon. Vi presset hele kampen og var uheldige som ikke fikk den inn tidligere, sier matchvinneren til NTB.

Mjøndalen hadde ikke vunnet på elleve oppgjør i eliteserien.

Selvmål Med nykommerne Tokmac Nguen, Amahl Pellegrino og Erik Hurtado fra start i sin første eliteseriekamp, trøkket MIF til i duellene og kontrollerte mye av spillet i første omgang. Uttelling ble det derimot ikke de første 45 minuttene.

Etter å ha dominert i store deler av omgangen var det gjestene som fikk gå til pausepraten med den beste følelsen. Seks minutter før pause headet Martin Bjørnbak i tverrliggeren på en corner. Michael Haukås var på returen.

Midtbanespilleren avsluttet i Hurtado, som etter mye fram og tilbake var uheldig å sette ballen i eget nett.

Tidligere hadde Pellegrino brent en svær sjanse da han fikk servert ballen av FKH-stopper Vegard Skjerve, men Per Kristian Bråtveit avverget spissens forsøk mesterlig fra ni meters hold.

- Jeg kjente litt på om det var den dagen igjen nå, men gutta viser herlig moral. Dette er en av de herligste seirerne, sier kaptein Joachim Olsen Solberg.

Toppscorer Bernstein Annen omgang startet som den første, selv om Hansen valgte å bytte inn Henderson Rogalendingene hadde lite å by på og tapte de aller fleste duellene. Til slutt fikk Mjøndalen betalt for strevet.

- Henderson var god. Han slo noen pasninger som jeg ikke har sett noen Mjøndalen-spillere ha gjort før, sier Hansen.

DYNKET I SJOKOMELK: Matchvinneren Craig Henderson fikk sjokolademelk helt over seg under feiringen av seieren mot Haugesund. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
DYNKET I SJOKOMELK: Matchvinneren Craig Henderson fikk sjokolademelk helt over seg under feiringen av seieren mot Haugesund. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Elleve minutter ut i omgangen slo Christian Gauseth en perfekt corner, som Rhett Bernstein headet nådeløst i mål. Midtstopperen er klubbens toppscorer med fem mål til tross for å ha startet bare ni kamper. Nettkjenningen ga hjemmelaget enda mer energi.

De kom til flere store sjanser, men foran mål sviktet det. Pellegrino misset alene med keeper igjen og headet like over fra fem meter.

Overtid Mjøndalen presset og presset, de fikk dødball etter dødball. Gjestene klart til slutt ikke å sto imot. Et langt kast endte opp hos Henderson sju meter fra mål. Midtbanespilleren banket inn 2-1 og ble den store helten.

- Det var nesten litt rørende. Vi trengte seieren. Tre poeng var uvurderlig. Vi ofret alt for å få scoringen. Det var nesten litt rørende for et gammelt trenerhjerte, sier Hansen.

Mens hjemmelaget jublet vilt etter kampen, lå bortelagets spillere igjen fortvilte på gressmatta etter å ha kjempet hardt gjennom hele kampen.

- Vi møter et lag som er litt bedre enn oss i dag. Det var irriterende at de scoret på slutten, for jeg trodde vi skulle ro dette i land. Jeg hadde vært veldig fornøyd med ett poeng, sier FKH-trener Jostein Grindhaug.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram