Henderson senket Chelsea med praktscoring: - Det er så vidunderlig vakkert

Limte ballen i krysset. 

DRØMMEMÅL: Jordan Henderson viste frem skuddfoten mot Chelsea. Ballen var klistret i krysset. Foto: Jed Leicester / REX / NTB Scanpix 
DRØMMEMÅL: Jordan Henderson viste frem skuddfoten mot Chelsea. Ballen var klistret i krysset. Foto: Jed Leicester / REX / NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Chelsea - Liverpool 1-2

(Dagbladet): Den femte serierunden av Premier League ble sparket i gang med et fredagsoppgjør av de sjeldne: Chelsea mot Liverpool på Stamford Bridge.

Etter Liverpools storseier over Leicester i forrige serierunde og Chelseas poengdeling mot Swansea visste man ikke helt hva man kunne forvente seg i storoppgjøret. Ville Antonio Contes menn reise seg? Eller skulle rødtrøyene fortsette festen?

Svaret på det siste spørsmålet var et stort «JA».

Praktscoring

Liverpool fortsatte nemlig der de slapp mot Leicester og herjet tidvis med Chelsea på bortebane. Kaptein Jordan Henderson sto for kampens store prestasjon da han doblet ledelsen like før pause.

Chelsea-stopper Gary Cahill klarerte en ball rett i beina på Henderson som ladet skuddfoten fra 25 meter. Ballen gikk i en nydelig bue og inn i det høyre krysset.

JUBEL: Jürgen Klopp og Jordan Henderson. Foto: Andy Rain / Epa / NTB Scanpix 
JUBEL: Jürgen Klopp og Jordan Henderson. Foto: Andy Rain / Epa / NTB Scanpix  Vis mer

- Du verden for en scoring av Henderson! Det er så vidunderlig vakkert, utbrøt TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

På dette tidspunktet ledet bortelaget allerede 1-0 etter scoring av Dejan Lovren.

– Jeg fikk et godt touch og prøvde å skru den i lengste. Heldigvis gikk den inn. Det var på tide at jeg scoret, sier Jordan Henderson i et TV 2-sendt intervju.

Costa-redusering

Chelsea-stjernene, som er vant til å være i begivenhetens sentrum, var bare statister før hvilen. De skapte lite og klarte ikke å henge med da Liverpool løp i angrep.

Det var imidlertid en annen utgave av Chelsea som kom ut på gresset etter pausen. Måltyven Diego Costa skapte stor spenning i kampen da han reduserte etter drøye timen.

Hjemmelaget presset på for utligningen, mens bortelaget forsvarte seg med nebb og klør. Men det ble ingen flere mål, og dermed tok Liverpool tre nye poeng.

– Det er en stor seier for oss. Vi har vært briljante de siste ukene. Chelsea er en vanskelig motstander, men vi forsvarte oss bra og fikk tre velfortjente poeng, sier Liverpool-kapteinen.

- Kjempefordel

TV 2-ekspert Petter Myhre mener Liverpool - i likhet med Chelsea - har en stor fordel i kampen om ligagullet. Mens de andre storlagene må ut i tøffe kamper i Europa, kan Klopps menn bare konsentrere seg om Premier League.

- Det er en kjempefordel at de ikke spiller i Europa. Nå kan spillere og manager bare fokusere på Premier League ved å dyrke spillestilen og kjøre inn elleveren i større grad. De kan legge opp en hel treningsuke til neste Premier League-kamp – om det ikke spilles FA- eller ligacup, sier Petter Myhre til Dagbladet og legger til:

- Det blir også mindre kampbelastning på spillerne og sjansene for skader synker betraktelig.

SCORET IGJEN: Diego Costa bøtter inn mål om dagen, men Chelsea klarte likevel ikke gjøre noe med Liverpool. Foto: NTB Scanpix
SCORET IGJEN: Diego Costa bøtter inn mål om dagen, men Chelsea klarte likevel ikke gjøre noe med Liverpool. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Kan være med helt inn

Det må legges til at både Liverpool og Chelsea naturligvis skulle ønske at de spilte ute i Europa, men når situasjonen er som den er, kan det være greit å se på det hele som en fordel.

- Vi så det jo med Liverpool sist da de ikke spilte ute i Europa. Da var de med å kjempe om ligagullet. Vi så det samme med Leicester forrige sesong, påpeker Myhre.

- Har Liverpool en sjanse med tanke på ligagullet?

- Jeg sa før sesongen at alle seks topplagene har muligheten. Men Liverpool er ikke den største kandidaten. De har en fordel nå som Jürgen Klopp har vært der en stund og har kjøpt hans type spillere, og det er en fordel av at de ikke spiller ute i Europa, svarer han.

Brede Hangeland tror Liverpool blir å regne med denne sesongen.

- Jeg tror kanskje vi så et lag som kan være med helt inn, sier TV2-ekspert Brede Hangeland etter kampen.

Forrige sesong endte Premier League-oppgjørene mellom Liverpool og Chelsea med 3-1-seier på bortebane til Liverpool og 1-1 og poengdeling da lagene møttes på Anfield.

Rødtrøyene har med andre ord et godt tak på stjernene fra London.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer