Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heng med på budrunden!

Skaff deg signerte landslagstrøyer og fotball - og redd regnskogen sammen med Gisele. Gi bud!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• By på signert fotball og landslagstrøye her

(Dagbladet.no): I anledning landskampen mellom Norge og Brasil i kveld auksjonerer Dagbladet.no bort to signerte landslagstrøyer og en fotball i samarbeid med Regnskogfondet og Kirkens Nødhjelp.

Klokka 14 i dag var budene på 750 og 900 kroner for hver av trøyene og 700 kroner for fotballen. Du kan legge inn bud helt fram til fredag klokka 20.

Auksjonen skal sette fokus på raseringen av regnskogen i Brasil. Bare i løpet av de 90 minuttene Norge og Brasil spiller fotballkamp onsdag kveld, blir regnskog tilsvarende 500 fotballbaner ødelagt i Brasil.

- Brasils regnskog er verdens største og viktigste. Indianerne i landet har blitt den viktigste barrieren mot avskoging, de beskytter sine områder som er like store som tre ganger Norges areal, sier Lars Løvold i Regnskogfondet til Dagbladet.no.

I Brasil frontes regnskogkampanjen av supermodellen Gisele Bündchen, som blant annet har vært inne i regnskogen for å besøke Kisedje-stammen. Denne indianerstammen er en av de mest aktive stammene i kampen for regnskogen i Xingu-regionen.

Målet med kampanjen er å beskytte den 2700 km lange Xingu-elva, som renner ut i den enorme Amazonas-floden i Brasil. Rekordhøy avskoging og et ekspanderende industrijordbruk i denne delen av Amazonas forurenser elveløpene og truer den sårbare økologien i verdens største regnskogsområde.

Norges fotballgutter har bidratt med sine underskrifter for å sette fokus på den alvorlige miljøkatastrofen.

TRUET: Xingu-området i Brasil. Foto: Scanpix
TRUET: Xingu-området i Brasil. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er ålreit og viktig å stille opp og støtte slike prosjekter, sier Kristofer Hæstad til Dagbladet.no.

Følg auksjonene her:

Signert landslagsfotball

Signert landslagstrøye

Signert landslagstrøye

Også utviklingsminister Erik Solheim har engasjert seg i saken. Han er for tiden på reise i Brail fordi regjeringen satser på utviklingspolitikk i området.

- Miljø er en av hovedsatsingene i regjeringens utviklingspolitikk og bevaring av regnskogen i Brasil er en av vår tids viktigste miljømål. De områdene der urbefolkningen bor i Brasil er nå en av de viktigste barrierene mot avskoging, og urbefolkningen viser vei. De tar vare på en av verdens viktigste ressurser for oss alle. Jeg er enig med Drillo: Er det én ting som er viktigere enn å vinne over Brasil i fotball, er det å vinne kampen for regnskogen, sier Erik Solheim.

SJEFEN: Hødvding Kuiussi leder Kisedje-stammen.