Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henges ut i engelsk presse

Wimbledon-fansen er vant til skuffelser fra norsk hold. I går kveld meddelte kveldsavisa Evening Standard at Bjørn Rune Gjelsten (46) effektivt har snudd ryggen til den skadeskutte klubben

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet) Overskriften til den populære Londonavisa levner ingen tvil: «Han vil ikke betale spillerne, men Wimbledons sjef kjøpte ny båt til 1 mill. pund». Gjelsten blir hengt ut over en helside i avisa fordi han har kjøpt seg ny racerbåt til nærmere 12 millioner kroner samtidig som han skylder ansatte og spillere i Wimbledon (Trond Andersen inkludert) ca. 3,6 millioner kroner i lønn for mai måned.

«Lite interessert»

Evening Standard skriver at den norske forretningsmannen lenge har vært engasjert i offshore-sporten, men at båtsporten har blitt altoverskyggende: «Gjelsten fremstår som lite interessert i klubbens skjebne som nå ligger i hendene til administrator Grant Thornton. En million pund, som er summen han (Gjelsten) har brukt på båten The Spirit of Norway, kunne betalt spillernes lønninger i tre måneder». Videre kommenterer avisa at klubben kunne kjøpt tre spillere i Lionel Morgans prisklasse for en million pund. Morgan er som kjent på vei til Tottenham, med forbehold at han består legesjekken.

Gjelsten vedgår slit

Bjørn Rune Gjelsten vedgår at det har vært vanskelig å styre Wimbledon på rett kurs. Klubben har vært en tung bør å bære i flere år nå. Jeg har ikke gitt opp ennå, men jeg trenger en avgjørelse vedrørende klubbens framtid i løpet av dager, ikke uker. Min rolle i klubben har endret seg fra å være eier til å være kreditor. Du må spørre administrasjonen hva som egentlig foregår. Det eneste jeg vet er at enkelte spillere har blitt betalt og enkelte ikke, sier Gjelsten til Evening Standard. Avisa legger vekt på at den 42 fot lange båten som tidligere i år ble bygget i Dubai har navnet The Spirit of Norway: «Det er vanskelig å ikke legge merke til ironien i at båten med navnet Spirit kan være med på å senke The Crazy Gang Spirit (holdningen) som holdt klubben flytende mangt et år.»

Tapt 50 millioner

Risikerer utestengelse

Football League har gitt klubben frist til dagen før sesongen starter til å offentliggjøre hvor de har tenkt til å spille sine hjemmekamper. Wimbledon er daglig i samtaler med Palace om å få spille på Selhurst Park også neste sesong, men foreløpig er ikke partene kommet til enighet. En annen mulighet er å dele bane med Watford på Vicarage Road. Wimbledon har 3,5 millioner pund - over 40 millioner kroner - i gjeld og trenger 10 millioner pund for å sikre førstedivisjonsspill neste sesong. Det lyktes ikke Dagbladet å få tak i hverken Bjørn Rune Gjelsten eller Trond Andersen i går kveld.

Her skulle du ha vært: Ifølge den engelske avisa Evening Standard skulle Gjelsten vært i Wimbledon og betalt spillernes lønninger, i stedet for å kjøpe ny offshorebåt.