Henges ut på nettet

Flere navngitte Premier League-spillere henges ut som mistenkte i voldtektssaken i London.

Engelske medier holder fortsatt tilbake navnene på de involverte spillerne. Media frykter søksmål fra spillerene og klubben om de blir frikjent i en eventuell rettssak.

Samtidig flyter ryktene fritt på diverse diskusjonsforum tilknyttet engelsk toppfotball og de enkelte klubbene på internett.

Eksperter advarer nå mot det juridiske smutthullet som tillater navnene å slippe ut i det offentlige rom uten bevis og uten at noen er siktet i saken. En velkjent diskusjonsside knyttet til en Premier League-klubb ble stengt i dag etter at bidragsytere hadde offentliggjort navnene på mistenkte for den påståtte voldtekten.

Etterlyser lovendring

Internettleverandørenes organisasjon (The Internet Service Providers' Association) mener det er vanskelig å kontrollere en slik spredning av rykter.

- Det har vært flere høyprofilerte saker, seinest med David Beckham involvert, der nettsider har trykket rykter. Det er utrolig vanskelig å kontrollere dette, siden det ikke finnes klare juridiske retningslinjer for hvem som er ansvarlige.

Nå ønsker organsisasjonen en fullstendig overhaling av lovverket på området.

- I øyeblikket er loven veldig uklar når det gjelder ærekrenkelser. Som internettleverandører er vi ikke redaktører, men i øyeblikket må vi dømme over hva vi må stenge og ta ansvar for innholdet. Det er ikke riktig - det bør være opp til en dommer å avgjøre dette. Vi har bedt regjeringen om å se på saken, og lovkommisjonen for England og Wales støtter oss, men foreløpig har ingenting blitt gjort, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

Undersøker sikkerhetsvideo

Politiet etterforsker det påståtte overgrepet mot en 17 år gammel jente på hotellet Grosvenor House i helga, der opptil åtte Premier League-spillere kan ha vært involvert.

Etterforskerne fra Scotland Yard går gjennom opptak fra sikkerhetskameraer i hotellet, skriver London Evening Standard.

Politet fortsatte i dag avhørene med offeret. Hun har fortalt at hun frivillig ble med en fotballspiller fra en nattklubb til spillerens hotellrom for å ha sex. Deretter skal sju spillere fra et annet lag ha kommet inn på rommet, og én av dem skal ifølge anmeldelsen ha voldtatt henne.

En engelsk landslagsspiller, som hevdes å være sentral i saken, benekter at han i det hele tatt var til stede. Lagkameratene benekter også å ha noen som helst skyld i saken.

ADVARER: På Soccernet.com sitt diskusjonsforum for Newcastle United, har en av nettstedets redaktører skrevet <a href="http://boards.espn.go.com/cgi/soccernet/request.dll?MESSAGE&room=newcastle&id=49828">et innlegg</a> med overskriften «En viss nyhetshistorie» der han varsler at diskusjonsforumet kan stenges om de føler det er nødvendig.