- Henges ut som idiot

STEINKJER/OSLO (Dagbladet): Tremilsmesteren Tor Arne Hetland og Thomas Alsgaard er to av frontfigurene på nettstedet langrenn.com. Men nå har skiforbundet avvist alt samarbeid med stjernene. - Jeg synes ikke at de bidrar med noe positivt til skisporten, sier skipresident Jan Jensen.

Ledelsen i Skiforbundet sa før jul nei til en konkret forespørsel fra langrenn.com om et formalisert samarbeid. Ting har heller ikke blitt lettere etter at Jan Jensen har blitt kraftig kritisert i nettstedets spalter. Skipresidenten tolker ikke det som en god invitt til samarbeid.

- At de på en politisk måte starter en føljetong som de kaller «langrenn.com mot skitinget», der de nærmest forteller at vi som sitter i skistyret er noen idioter. Det får stå på deres egen regning. Jeg kan ikke se at det er positivt for Ski-Norge, sier en opprørt Jan Jensen til Dagbladet.

Da nettstedet startet opp i november i fjor, hadde de en link til forbundet på førstesida. Nå er den borte. Daglig leder i selskapet, Geir Skari, synes det er synd at skipresidenten er negativ.

Bør være glad

- Vår intensjon har hele tida vært å skape størst mulig blest og interesse omkring langrennssporten. Med det avtaleutkastet vi la fram ville vi fått en regulering på hjemmesider, en markedsføring der vi ville vært lojale mot eksklusive avtaler i Skiforbundet, og hatt en enhetlig og lojal pressepolitikk, sier Skari til Dagbladet.

Men det ville altså ikke skistyret være med på. Thomas Alsgaard er investor i langrenn.com, og den av løperne som har brukt mest tid på prosjektet.

- Helt greit at de ikke vil samarbeide. Det går på praktiske ting. Jeg synes alle bør være glade for det vi gjør. Vi som løpere vil jo bare langrennssportens beste. Og da må alle ting på bordet, sier Alsgaard til Dagbladet.

Kritisk støttespiller

Det betyr også kritiske bemerkninger og artikler om det som skjer i forbundsledelsen. Jan Jensen har reagert kraftig på to lederartikler, der langrenn.com skriver at «skistyret stjeler penger fra grenene», samt en artikkel der Jensen blir kritisert for å bevilge penger til nytt representasjonsantrekk.

- Ingen er glade for kritikk, men den er ikke rettet mot enkeltpersoner. Men det er greit å få den på bordet med tanke på årets skiting. Såpass takhøyde bør det være i Ski-Norge, mener Alsgaard.

Saken blir neppe lettere for Jensen med tanke på at langrennskomiteen med Jan Erik Granamo i spissen er varme støttespillere til langrenn .com. Det er ingen hemmelighet at langrennsformann Granamo har vært en av Jensens hardeste kritikere i bråket rundt Skiforbundet de siste to åra.

- Debatt er sunt i en organisasjon. Jeg synes forbundet burde samarbeidet med langrenn.com, sier Granamo til Dagbladet.

<B>LANGRENN.COM:</B> Thomas Alsgaard, Oddbjørn Hjelmeset, Geir Skari, Bente Skari og Espen Bjervig har brukt energi og penger på langrenn.com.