Hengt ut som dårlige tapere

De norske lederne og trenerne ble etter den avlyste skiskytingen beskyldt for å være dårlige tapere. Antydninger skal ha kommet fra norsk hold om at den tyskspråklige juryen hadde tatt gullet fra Ole Einar Bjørndalen etter avbruddet og senere utsettelsen av OL-sprinten i skiskyting.

- Det jeg har sagt er at de skulle tatt avgjørelsen tidligere og da stoppet rennet med en gang. Jeg har aldri antydet at avgjørelsen var uriktig, sier trener Ola Lunde til NTB.

Da sprinten ble avbrutt var Ole Einar Bjørndalen på god vei mot en gullmedalje, men det var fortsatt gode løpere som såvidt var gått ut fra start og ennå ikke hadde fått testet skyteferdighetene i tåkehavet på standplass.

Flere løpere hadde et svare strev med i det hele tatt å se blinkene, blant dem Rene Catarinussi og Norges andre medaljehåp Frode Andresen.

- Riktig

- Jeg så ikke blinkene da jeg skjøt, og da kan det ikke arrangeres skiskyting. Juryen tok den eneste riktige beslutningen, sa Andresen rett etter målgang.

For Ole Einar Bjørndalens del var han lynende forbannet rett etter målpassering, men da han fikk summet seg skjønte han at 15 til 20 av verdens beste skiskyttere slet under langt dårligere forhold enn ham selv.

I en kommentar til NTB sier også Rolf Sæterdal, som systematiserer treningen for løperne, at hvis det noengang skal avlyses et renn, så må det være under forhold som dette.

- Helt håpløse forhold. Juryen gjør det eneste riktige, sa han umiddelbart.

For norske tv-seere kom avbruddet og senere utsettelsen som et sjokk etter Bjørndalens flotte løp. Men tv-bildene ga denne gang ikke riktig inntrykk av forholdene. Løperne hadde det til tider langt verre enn slik det kunne virke.