Hengt ut som Deilas «gullunge». Slik svarer Johansen på slakten

- Det er mye følelser, og fansen ønsker det samme som spillerne.

LYTTER IKKE: Landskampklare Stefan Johansen bedyrer at fansens kritikk går inn det øret og ut det andre.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LYTTER IKKE: Landskampklare Stefan Johansen bedyrer at fansens kritikk går inn det øret og ut det andre. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): «Problembarnet (Kris Commons) ble tatt av banen, til tross for at han sørget for en scoring. Gullungen (Stefan Johansen)? Han ble på banen, til tross for at han nesten ikke bidro med noe på en dyster kveld i Europa League», skriver The Scottish Sun.

Fraser som dette er blitt dagligdags i Skottland den siste tida for spilleren som ble kåret til skotsk liga beste spiller i fjor.

Bare dager før gullunge-kommentaren, gikk Celtic-legende Murdo MacLeod ut og sa:

- Johansen må benkes - og jeg ville ikke kalt det vraket, men hvilt. Han var knallbra forrige sesong. Men nå er han bare en skygge av den spilleren han var sist sesong.

Krydre suppa med at fansen har gått ut og krevd at Johansen skal miste «klippekortet» - og at høsten har blitt hemmet av skader - så får man en distinkt smak av at høsten har vært tung.

Får støtte Fra norsk hold får Stefan Johansen hundre prosent støtte. I går rykket Høgmo ut og sa:

- Det er sånn det skal være. Det går i bølger. Når Celtic har en tøff periode, og Stefan er en sentral spiller, er det ikke unaturlig at du får høre det. Samtidig er han en ledertype i gruppa som vi er fornøyd med. Han har spilt fotball i en skadeperiode, men det har nå sluppet tak. Kampen sist (slo Ross County 4-1) viste at han er mer løpehungrig enn før.

Også John Arne Riise hyllet midtbane-sluggeren på Twitter:

- Du er Norges beste spiller for tiden. Større liga venter på deg, skrev han til Johansen.

Men hva sier egentlig hovedpersonen selv? Hvordan takler man kritikken fra egne fans?

En del av gamet - Det er sånn det er i Skottland. Det er fort slik at når resultatene ikke går den veien man ønsker, så blir man slaktet og det ene og det andre. Det var det samme i starten i fjor da det gikk dårlig. Da får man ofte kritikk. Jeg har vært gjennom det før og er helt enig i at formen ikke har vært bra nok i starten av sesongen. Men den siste måneden har jeg ikke hatt noe plager og kroppen bare fungerer bedre og bedre. Jeg er ikke stresset.

Det sier Johansen til Dagbladet når vi møter han på dagens pressetreff på Lillestrøm.

Han fortsetter:

- Fotball handler om følelser. Fansen må få lov til å mene det de vil. For min del går det inn det ene øret og ut det andre. Det er en del av jobben min. Hvis de mener jeg presterer dårlig får det være opp til dem. Jeg kan bare prøve å spille bedre og bedre, og føler jeg har gjort det den siste tida. 

Johansen innrømmer at tida i Skottland har gjort underverker for psyken og måten han håndterer kritikk fra fans og andre meningsbærere:

-  Hadde det vært for et par år siden hadde man brydd seg mer. Det er mye følelser og fansen ønsker det samme som spillerne. Når resultatene ikke går den veien man vil blir det fort negative følslser. Det har de rett til. Skulle man hørt på 60 000 folk hadde man blitt gal til slutt. Du må bare lære å blokkere det og ha fokus på det du skal, forklarer Johansen.

Takker Riise Men den siste tida har det kommet flere gode nyheter. Han spilte en av sine beste kamper helga før samlingen, og John Arne Riise gikk på søndag ut og hyllet Johansen som Norges beste spiller.

- Utrolig nok er det positive meldinger også, sier Johansen og flirer.

- Neida. Det var utrolig hyggelig og jeg takket Riise. Jeg setter stor pris på å få skryt av en spiller som han som har vært gjennom mye og er en stor legende i norsk fotball. Da tar man med seg det videre.