Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hengt ut som rasist etter dette. Nå står han fram

Chelsea-supporter Colin Wing hevder han ikke ropte noe rasistisk mot City-stjerne Raheem Sterling.

STÅR FRAM: Colin Wing (med rød ring) står fram og forteller om rasisme-beskyldningene. Han som står helt til venstre, i grønn jakke med hvit krage, omtales som Dean i TalkSport. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
STÅR FRAM: Colin Wing (med rød ring) står fram og forteller om rasisme-beskyldningene. Han som står helt til venstre, i grønn jakke med hvit krage, omtales som Dean i TalkSport. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er spesielt én sak som har fått stor oppmerksomhet i England de siste dagene.

Lørdag hevdet Manchester City-spiller Raheem Sterling at det ble brukt rasistiske ytringer mot ham under en kamp mot Chelsea i Premier League.

Sterling har vært i samtaler med politiet og Det engelske fotballforbundet etterforsker saken. Fire personer har også blitt utestengt fra Stamford Bridge i kjølvannet av den påståtte hendelsen.

Da saken brøt ut lørdag, sirkulerte det en video i sosiale medier som særlig viser én mann med aggressiv oppførsel. Han ble raskt pekt ut til å være hovedmannen bak de verbale, rasistiske meldingene.

Skammer seg

Nå står han fram i et eksklusivt intervju med Daily Mail. Colin Wing (60) hevder han ikke brukte ordene, «F***ing black c***», som har blitt hevdet, men at han sa: «F***ing Manc c***».

- Jeg skammer meg skikkelig over min egen oppførsel og føler meg ikke bra. Men jeg kalte ham ikke en «black c***», jeg kalte ham en: «Manc c***», sier Wing til tabloidavisa.

«Manc» er en forkortelse for Manchester.

Wing forteller at han har gått på Chelsea-kamper i 50 år og at han ikke har for vane å oppføre seg slik han gjorde på lørdag. Han viser til at han har sesongkort på Stamford Bridge og at TV-kameraene derfor ville plukket det opp tidligere hvis dette var noe han gjorde ofte.

Samtidig kommer 60-åringen med en unnskyldning til Raheem Sterling.

- Jeg vil tilby ham en uforbeholden unnskyldning. Selv om jeg ikke er en rasist, var det ikke riktig av meg å si det jeg sa. Banningen er ikke bra, men jeg lot meg rive med, sier Wing.

Mistet jobben

Politiet skal ha snakket med Wing to ganger etter kampen, men han ble ikke arrestert. Likevel har han fått en solid straff for opptrinnet.

- Jeg oppførte meg ikke bra, men jeg har mistet jobben og sesongkortet nå, så alle fikk det som de ønsket. Så hvorfor kan de ikke la meg være i fred? spør Wing.

Politiet har opplyst at de undersøker videoopptakene fra kampen, for å slå fast om det ble sagt noe upassende som bryter loven. Foreløpig er ingen arrestert i saken.

En av supporterne som angivelig er avbildet like ved Colin Wing har også uttalt seg om episoden til TalkSport.

- Jeg er på alle bildene. Jeg er ham i grønn jakke til venstre. Han som angivelig skal ha sagt noe rasistisk er på enden. Jeg hørte ham ikke si noe slik, sier personen som omtales som «Dean».

Dean hevder han ropte at Sterling var ubrukelig og en skam for England. Han hevder at han heller ikke sa noe rasistisk, men innrømmer at han bannet og unnskylder seg for det.

Saken har skapt sinne i England, og mange har fordømt oppførselen til supporterne.

Tok bladet fra munnen

Selv om ingen er arrestert, har altså Chelsea valgt å utestenge fire supportere. Klubben forteller at de samarbeider med politiet i saken.

«Chelsea FC har utestengt fire personer fra å delta på Chelsea-kamper, mens vi venter på videre etterforskning når det gjelder beskyldninger om oppførselen til supportere mot Raheem Sterling i kampen mot Manchester City», heter det i en pressemelding.

Raheem Sterling skrev selv et langt innlegg på Instagram, der vingen tar et oppgjør med rasisme.

- Det dyrker rasisme og aggressiv oppførsel, skriver Sterling blant annet i innlegget, hvor han langer ut mot engelske medier.

Du kan lese mer i artikkelen under.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!