Henin legger racket på hylla

Verdenseneren (25) er sliten.

Verdensener Justine Henin legger opp som tennisspiller med umiddelbar virkning, bare 25 år gammel. Henin offentliggjorde avgjørelsen sin på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

- Det har vært et fantastisk eventyr, men dette er noe jeg har tenkt på en lang stund, sa hun.

- Jeg vet at avgjørelsen min kommer som et sjokk og er en stor overraskelse for mange. Jeg må også innrømme at dette er en stor og spesiell dag i livet mitt, men avgjørelsen er endelig, og det er noe jeg har tenkt på ganske lenge, sa hun.

Den belgiske verdenseneren har slitt med formen så langt i år og trakk seg fra WTA-turneringen i Roma som spilles denne uken, fordi hun følte seg sliten.

Gir seg på topp

- Når jeg nå gir meg, er jeg nummer en på verdensrankingen. Det er viktig for meg, for det er alltid best å gi seg mens man er på topp, sa den belgiske tennisyndlingen.

- Følelser har alltid vært viktig i karrieren min, men jeg mistet litt av den gode følelsen i forbindelse med mesterskapet i Madrid i fjor. Da fikk jeg plutselig en følelse av å ha oppnådd det som er mulig. Jeg følte at jeg hadde nådd toppen av karrieren min.

- Jeg tenkte at det kanskje var på tide å ta en pause, men følte at det ville være galt. Derfor tok jeg avgjørelsen om å stoppe på hjemveien fra turneringen i Berlin i forrige uke, sa hun.

LEGGER OPP: Belgiske medier melder at verdens beste tennisspiller, Justine Henin (25), legger opp. Foto: Miguel Villagran, AP/Scanpix
LEGGER OPP: Belgiske medier melder at verdens beste tennisspiller, Justine Henin (25), legger opp. Foto: Miguel Villagran, AP/Scanpix Vis mer

Angrer ikke

- Jeg kan med hånden på hjertet fortelle dere at jeg gir meg uten bitterhet. Jeg vet at det er det riktige for meg, og det teller mest, sa den belgiske verdenseneren som har slått sitt siste slag på center courten på topp internasjonalt nivå.

Henin hadde sin beste sesong i 2007. Da spilte hun inn over 5 millioner dollar i prispenger (25 millioner kroner). Hun vant også 63 av 67 kamper.

Belgieren har vunnet sju Grand Slam-turneringer i karrieren. Hun har fire seirer i French Open, én seier i Australian Open og to seirer i US Open, men har aldri gått til topps i Wimbledon. I 2006 tapte hun Wimbledon-finalen mot franske Amélie Mauresmo.

(NTB)

Henin legger racket på hylla