Henke ble kjøpt av United

For å omgå FIFAs regler.

(Dagbladet.no): De fleste har levd i den tro at Manchester United har lånt Henke Larsson fra Helsingborg. Selv Helsingborg har kalt det det et utlån helt siden de kalte inn til pressekonferanse 1. desember.

Men det har de gjort mot bedre vitende.

FIFAs regler tillater nemlig ikke en slik utlånsavtale, og på Helsingborgs initiativ kjøpte derfor United spissveteranen for å omgå regelverket, skriver Aftonbladet.

Og de gjorde det med hjelp fra det svenske fotballforbundet.

- Jeg har sagt til Helsingborg hvordan de kan gå fram, sier forbundets Mathias Eriksson til Aftonbladet.

Men noen permanent er det ikke snakk om. Henke skal fortsatt tilbake til Sverige til oppsatt tid 12. mars - han må bare skrive under for Helsingborg på nytt.

- Henke er ikke utlånt, det er snakk om en reell overgang. Men vi har en avtale med både United og med Henke som forplikter ham til å skrive under for oss på nytt den 12. mars, sier sportssjef i Helsingborg, Bosse Nilsson.

Det er anslått at Helsingborg får fem millioner kroner for de 71 dagene Henke tilbringer i England, og med det som motivasjon fant altså klubben en smidig løsning på problemet.

SNEDIG AVTALE: Henke Larsson og Helsingborg utnyttet smutthullet i FIFAs regelverk, og ble solgt - ikke lånt ut - til Manchester United. 12. mars må han imidlertid skrive under på en ny kontrakt med Helsingborg. Foto: SCANPIX
SNEDIG AVTALE: Henke Larsson og Helsingborg utnyttet smutthullet i FIFAs regelverk, og ble solgt - ikke lånt ut - til Manchester United. 12. mars må han imidlertid skrive under på en ny kontrakt med Helsingborg. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi hadde problemer med å løse det ettersom et utlån ikke er tillatt. Men vi har fått hjelp av det svenske forbundet og har fått mye informasjon om at det går an å løse det på denne måten, sier Nilsson.