Henke-comeback overrasker ikke Brattbakk

I går spilte de en minnekamp sammen.

(Dagbladet.no): Ti år etter - i går var de samlet igjen, de fleste av Celtic-spillerne som stanset Glasgow Rangers\' ti sesonger lange gullrekke kontant i 1998.

Blant heltene som ble hyllet med gårsdagens kamp mot Motherwell, var Harald Martin Brattbakk (37).

- Det ble en veldig stor og sterk opplevelse. Og fordi sikkerhetssonene ikke var så store som vanlig, var det rekordmange folk på Celtic Park, sier Brattbakk til Dagbladet.no.

- Helt sjukt

Han - og ikke minst det viktige målet hans mot St. Johnstone i siste serierunde i 1998 - blir fortsatt godt husket blant de grønn- og hvit-stripete i Glasgow.

- Det er helt sjukt. Jeg fikk en fantastisk mottakelse. Jeg tror aldri jeg helt vil forstå hvor mye det målet betydde og fortsatt betyr for folk her, forteller Brattbakk.

Helgas lenge planlagte tiårsjubileum ble dessuten ekstra sterkt av to årsaker:

Litt fordi Celtic også snøt Rangers for seriegullet i år, men mest fordi anledningen ble benyttet til å minne Phil O\'Donnell, Motherwell-spilleren som døde på banen i romjula.

HAR IKKE GLEMT GAMLE KUNSTER: Her setter Harald Martin Brattbakk inn målet som fortsatt huskes av Celtic-supporterne. - Helt sjukt, sier han om oppmerksomheten. Foto: JEFF J. MITCHELL/REUTERS/SCANPIX
HAR IKKE GLEMT GAMLE KUNSTER: Her setter Harald Martin Brattbakk inn målet som fortsatt huskes av Celtic-supporterne. - Helt sjukt, sier han om oppmerksomheten. Foto: JEFF J. MITCHELL/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Han var nemlig også en del av Celtics populære 1998-mannskap.

- Det som skjedde med Phil, er helt tragisk. Dette er vanskelig å sette ord på. Kona og barna hans var til stede på stadion i går, forteller Brattbakk.

To Brattbakk-mål i går

I kjent stil sørget han sjøl for to av målene i 5-1-seieren, etter at to andre skandinaver, Morten Wieghorst og Henke Larsson, hadde satt Celtics to første mål.

Larsson måtte for øvrig stikke av før kampen var ferdig, fordi Sverige spiller landskamp mot Slovenia i kveld.

Veteranspissen ble som kjent tatt ut i svenskenes EM-tropp, noe som overrasket de fleste - men ikke Harald Martin Brattbakk.

- Egentlig så er jeg ikke overrasket. Han er god nok for landslaget, mener Brattbakk. 

- Jeg ser noen har ment at det var feil av Henrik å si nei en periode. Men kanskje er det nettopp det at han sa nei som gjør at han er god nok nå - fordi totalbelastningen ikke ble for stor, påpeker den tidligere RBK-spissen, som i dag er utdannet trafikkflyger.

Henke-comeback overrasker ikke Brattbakk
SCORET HVERT SITT: Og med 2-0-seier over St. Johnstone kunne Henke Larsson (øverst) og Harald Martin Brattbakk foreære Celtic-supporterne deres første seriemesterskap på ti år i 1998. I går scoret begge igjen.