Henke får gjennomgå i garderoben

Utsatt for practical jokes.

(Dagbladet.no): Henke Larsson trives så godt i Manchester United at han ønsker å bli værende på permanent basis. Så langt har 35-åringen motbevist alle kritikerne som mente han var for gammel - og bevist sin klasse i de tre kampene han har spilt til nå.

Også lagkameratene har åpenbart sansen for Larsson, og i kampprogrammet til dagens FA-cupoppgjør mot Portsmouth avslører Larsson at han allerede er blitt utsatt for et par practical jokes i garderoben.

På spørsmål om han har tilpasset seg den småertende tonen i garderoben, svarer Larsson:

- Det er morsomt. Jeg liker best å lene meg tilbake og lytte, og finne ut av hvordan garderobehumoren er. Så fort man kommer inn i det, prøver man å bidra. Men for å være ærlig er jeg ikke den som snakker mest. Guttene har fleipet en del med meg. De liker å vise fram skoene til folk i garderoben, hvis de ikke er det de betegner som «moteriktige». Men det er åpenbart de som har dårlig smak, sier Larsson muntert til United Review.

Trolig på benken

Han forteller også at Ole Gunnar Solskjær er spilleren han har mest kontakt med på laget, og svarer diplomatisk på spørsmålet om hvem han gledet seg mest til å spille sammen med.

- Alle sammen. Snakker man først om Ryan Giggs, må man nevne Paul Scholes. Og nevner man Scholes, må man nevne Solskjær. Sånn kan jeg holde på, sier Larsson.

Ettersom han har spilt med både Ronaldinho og Wayne Rooney, må han også svare på om det finnes noen likheter mellom de to.

UMODERNE: - Henrik, ikke fortell de andre at jeg har sagt dette, men jeg synes skoene dine er helt OK. Foto: AP
UMODERNE: - Henrik, ikke fortell de andre at jeg har sagt dette, men jeg synes skoene dine er helt OK. Foto: AP Vis mer

- De er to talenter av en annen verden, men med forskjellige ferdigheter. Når Ronaldinho hadde ballen i beina var det bare å løpe, og du visste at han kom til å finne deg. Det gjaldt bare å være forberedt. Rooney og jeg startet godt mot Aston Villa... også han er smart med ballen, sier Larsson.

Det er ventet at han vil bli hvilt i dagens kamp mot Portsmouth, noe som åpner for spilletid for Ole Gunnar Solskjær.

De fleste rapportene fra England forteller det samme: At Wayne Rooney og Louis Saha starter, og at Solskjær trolig får sjansen på bekostning av svensken underveis i kampen.

• Din mening: Fortjener Larsson en startplass selv når Rooney, Saha og Solskjær er skadefrie?