Henke helt i avskjeden

Sikret United-seier mot Lille.

OLD TRAFFORD (Dagbladet.no): Manchester United - Lille 1-0 (2-0 sammenlagt). Det var noe tamt over hele forestillingen på Uniteds selvtitulerte Drømmenes Teater i kveld.

Sir Alex Ferguson valgte å bruke Henrik Larsson alene på topp, støttet av Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney på sidene. Angrepsstjernene slet med å skape noe mot de franske gutta.

Helt til det gjensto 19 minutter. Da kom Ronaldo seg ned til dødlinja og han fikk slått inn i feltet. Der hang Larsson i lufta - og svensken headet ballen kontant i mål i det som var hans siste kamp som United-spiller på Old Trafford.

United-gutta er dermed klare for kvartfinalene i Champions League.

Vemodig for Henke

Henrik Larsson innrømmer at det er litt vemodig å forlate klubben nå, men han vil ikke dvele for mye ved det.

- Jeg har hele tida visst at det kom til å bli slik. Kontrakten var på ti uker, og nå skal jeg hjem til familie og Helsingborg, sier Henke.

- Hva vil du huske best fra tida i United?

AVSKJEDSHILSEN: Henrik Larsson avsluttet United-karrieren på Old Trafford (han spiller borte mot Middlesbrough til helga) med å skalle inn vinnermålet mot Lille i kveld. Her er feiringen så vidt i gang. Foto: REUTERS
AVSKJEDSHILSEN: Henrik Larsson avsluttet United-karrieren på Old Trafford (han spiller borte mot Middlesbrough til helga) med å skalle inn vinnermålet mot Lille i kveld. Her er feiringen så vidt i gang. Foto: REUTERS Vis mer

- Det må jeg nesten tenke på seinere, når jeg får det litt mer på avstand, sier han til Dagbladet.no.

Men det er ingen tvil om at svensken har kost seg i Manchester.

- Jeg ble tatt i mot på en strålende måte fra starten av. Alle har vært så utrolig hyggelige. Det var annerledes da jeg dro fra Celtic, for der var jeg så lenge. Men det er klart det blir vemodig å dra nå.

Ferguson innser at kampen om Henke er tapt, og han vil ikke forsøkte å overtale Helsingborg-ledelsen en gang.

- Men jeg kunne gjort hva som helst for å få ham til å bli. Dessverre er ikke det mulig, sier Sir Alex.

Tam start

Førsteomgangen er ikke verdt mange linjene. Den var preget av mye upresist pasningsspill fra begge lag, og da selvfølgelig også få sjanser.

Men John O\'Shea holdt på å score sitt andre mål på to kamper da han headet en corner i tverrliggeren etter 14 minutter. I forkant av hjørnesparket spilte Henrik Larsson og Paul Scholes fint sammen, i et angrep som resulterte i at en Wayne Rooney-volley ble blokkert.

Henke helt i avskjeden

Lilles største sjanse i omgangen kom da Jean Makoun headet rett på Edwin van der Sar fra god posisjon i boksen.

Cristiano Ronaldo gikk i bakken i feltet rett før pause, men fikk ikke straffe og i stedet kort av dommeren som mente han filmet.

Larsson klappet av banen

Den andre omgangen fortsatte i samme spor, med mye spill på midten og for dårlige avleveringer framover på banen.

Peter Odemwingie holdt på å gi Lille ledelsen rett etter sidebytte, da en løs heading endte i stanga.

Nemanja Vidic headet over noen minutter seinere, men etter dette skjedde det lite interessant.

Før Larsson headet seg enda lenger inn i United-hjertene. Slik beskriver han scoringen:

- Cristiano kom seg fri på sida, og jeg så at han måtte chippe ballen inn i feltet. Da tok jeg et skritt tilbake, og innlegget var perfekt. Det var bare å sette den.

Tre Henke-mål

Bare to minutter etter scoringen, ble Larsson tatt av banen av Fergusson. Dermed fikk svensken en avskjed som store spillere fortjener. Old Trafford-publikummet reiste seg og klappet Henke av banen.

Larsson scoret i debuten sin på Old Trafford, mot Aston Villa i FA-cupen. Og i kveld scoret han også i sin siste kamp her (bortsett fra en veldedighetskamp i neste uke).

- Larsson er en stor spiller, og jeg kommer til å savne ham. Han har gjort veldig mye bra for laget, og jeg skulle ønske han kunne bli værende, sier Ronaldo om lagkameraten.

I neste uke vender Larsson tilbake til Helsingborg. Han har bare scoret tre mål så langt i United-oppholdet (på lørdag venter Middlesbrough i cupen), men har likevel fått en stor stjerne i Manchester.

Den ble ikke mindre onsdag kveld.

PS! Ryan Giggs scoret på et frekt frispark i den første kampen mot Lille, et mål som har skapt mye bråk i ettertid. Waliseren varmet opp under kampen, og ble hyllet av United-fansen og skjelt ut av Lille-supporterne - men han kom aldri på banen.

PS 2! Mikael Silvestre ble liggende nede etter en duell på overtid. Han ble fraktet av banen på båre, etter at han fikk skulderen ut av ledd.