Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henke helten

Henrik Larsson scoret og sendte Celitc til Uefacup-finalen på bekostning av Boavista. I den andre semifinalen forsvarte Porto seg til finaleplass borte mot Lazio.

Henrik Larssons stjerne i Celtic var stor allerede, men med det uhyre viktige målet mot Boavista i kveldens semifinale i Uefacupen vil Henke bli stående som en av de største gigantene i den tradisjonsrike Galsgow-klubben.

Bortelaget Celitc

Celtic har slitt på hjemmebane i årets Uefacup. Både mot Liverpool i kvartfinalen og Boavista i semifinalen har de bare klart uavgjort hjemme, men reist seg mot alle odds på bortebane. Mot Liverpool var det Alan Thompson og John Hartson som sikret semifinaleplassen, men i dag var det tid for svenske Henrik Larsson.

Med bare ti minutter igjen å spille og på stillingen 0-0, som ville sendt Boavista videre, spilte Henke veggspill med John Hartson. Ballen gikk i en forsvarsspiller og datt ned igjen like for føttene på målmaskinen, som sikkert satte ballen i nettet bak Ricardo i Boavista-målet.

Porto motstander

I den andre semifinalen hadde Porto 4-1 fra den første semifinalen å gå på foran bortemøtet mot Lazio. Italienerne forsøkte å spille ut portugiserne, men en meget god Jorge Costa og Vitor Baia i Porto-målet holdt skansen i hele kampen og tok oppskriftsmessig finaleplassen. Årets positive overraskelse i Serie A klarte aldri å true Porto, som fullt fortjent gikk til finalen.

Finalen vil bli spilt 21. mai i spanske Sevilla

GIGANT:Henrik Larssons stjerne i Celtic var stor allerede, men med det uhyre viktige målet mot Boavista i kveldens semifinale i Uefacupen vil Henke bli stående som en av de største gigantene i den tradisjonsrike Galsgow-klubben.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media