Henke kan få Tørum som sjef

- Klar for å bli trener igjen, sier Tørum.

(Dagbladet.no): Tidligere RBK-trener Knut Tørum varslet nylig at han er klar for å gå løs på en ny trenerjobb fra januar. Kanskje heter hans nye arbeidsgiver Helsingborg.

Ifølge lokalavisa Helsingborgs Dagblad er nordmannen øverst på svenskenes ønskeliste. Avisa mener også å vite at det allerede har vært kontakt mellom partene.

- Du får nesten spørre Helsingborg. Hvis det blir noe av, skal jeg kommentere det. Før det velger jeg å ikke kommentere verken Helsinborg eller andre, sier Tørum til Dagbladet.no.

- Har du vært i kontakt med Helsingborg?

- Det får du høre med dem om. Jeg er ikke så lysten på å si om, hvis og dersom. Det jeg kan si, er at det er aktuelt å bli trener igjen, om det er i Norge eller andre steder spiller ikke så stor rolle. For familien spiller det ingen rolle. Synes vi en klubb er spennende, så flytter vi like gjerne utenlands som innenlands, sier han.

Sportssjef Bosse Nilsson forteller at Helsinborg har vurdert både meritterte og mindre kjente navn som Stuart Baxters etterfølger. Når det gjelder Tørums kandidatur holder han kortene tett til brystet.

- Det vil jeg ikke kommentere. Det er fritt fram å spekulere, men i dette tilfellet sier jeg ingenting, sier Nilsson til Helsingborgs Dagblad.

Foruten Tørum skal tidligere Arsenal-manager Bruce Rioch være en kandidat. Engelskmannen sluttet i danske Odense i mars i år, og har lansert seg selv til den ledige jobben i Helsingborg.

FÅR TØRUM SOM SJEF?: Henrik Larsson er fortsatt i tenkeboksen om han skal gå løs på et nytt år med Helsinborg. Om han gjør det kan hans nye trener hete Knut Tørum. Foto: AFP
FÅR TØRUM SOM SJEF?: Henrik Larsson er fortsatt i tenkeboksen om han skal gå løs på et nytt år med Helsinborg. Om han gjør det kan hans nye trener hete Knut Tørum. Foto: AFP Vis mer

Nilsson snakker mer åpent om Rioch enn om Tørum.

- Det var faktisk han som kontaktet oss. Jeg vet ikke om det er rett mann for oss, sier sportssjefen i Helsingborg.

Klubben til Henke Larsson ble bare nummer åtte i Allsvenskan denne sesongen, men er i likhet med Brann og Rosenborg klare for UEFA-cupens 16-delsfinale.

Etter sesongslutt har klubben vært preget av usikkerhet rundt trenerjobben, og ikke minst om Henke Larsson bestemmer seg for å ta et nytt år i Helsingborg.

Tørum er full av beundring for den meritterte veteranspissen.

- Vi har jo Solskjær i Norge, som scoret viktige mål i Europa og er stor der, men Henke ligger ikke noe særlig bak. Han har hatt en fantastisk karriere, sier Tørum.

Henke kan få Tørum som sjef
<B>KLAR FOR NY JOBB:</B> Etter en lang ferie er Knut Tørum lysten på å finne seg en ny klubb.