Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henke kan hjelpe gamleklubben

Kan sørge for Champions League for Celtic.

(Dagbladet.no:) Barcelona spilte i går kveld 0-0 mot Milan og kvalifiserte seg med det til Champions League-finalen. Der venter Arsenal, som slo ut Villarreal på tirsdag.

17. mai blir en stor dag i Fotball-Europa, og i Skottland kommer de til å følge kampen med spesiell interesse.

Dersom Barcelona blir mestere på bekostning av engelskmennene, går nemlig Celtic rett inn i gruppespillet neste sesong.

- Celtic vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt, og vi skal gjøre vårt beste for dem, sier Henrik Larsson til Celtics hjemmeside.

Tapte i kvaliken

Skottene ble slått ut i kvaliken denne sesongen, av slovakiske Artmedia. Derfor har de grønnhvite - som allerede er seriemestere - lite lyst på en ny kvalifiseringsrunde på seinsommeren.

Arsenals ligaplassering er grunnen til at Celtic kan gå rett inn i gruppespillet med Barca-seier.

For hvis Arsenal vinner Champions League, går de rett inn i gruppespillet sammen med de to klubbene som kommer på 1. og 2. plass i England.

JAKTER PÅ GULL: Henrik Larsson kan vinne Champions League med Barcelona. Da vil han også hjelpe gamle lagkompiser. Foto: EPA
JAKTER PÅ GULL: Henrik Larsson kan vinne Champions League med Barcelona. Da vil han også hjelpe gamle lagkompiser. Foto: EPA Vis mer

Celtic er det første laget som ligger under grensa for de direktekvalifiserte, og vil rykke opp dersom det ikke blir engelsk seiersherre i Paris 17. mai.

En av Larssons lagkamerater, Giovanni van Bronckhorst, har tidligere spilt for Celtics byrival Rangers. Men han kommer nok ikke - sikkert til Rangers-fansens fortvilelse - til å prøve å ødelegge for Celtic.

Selv om han da også ville gledet noen andre eks-fans; van Bronckhorst har tidligere også spilt for Arsenal.

HELT I GLASGOW: Henkes heltestatus kan nå nye høyder hvis han sørger for at Celtic slipper å kvalifisere seg til neste års Champions League.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling