- Henke kaster seg hele tiden

Motspillere forbannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Henrik Larsson er en av Sveriges mest respekterte og populære fotballspillere. Fullt så godt likt er han ikke blant motspillerne i Allsvenskan - der veteranen nå beskyldes for å være en som faller lett.

Søndag kom han i fokus da Helsingborg hentet opp IFK Göteborgs 2-0-ledelse og reddet det ene poenget. Etter kampen gikk IFK-spillerne til verbalt angrep.

- Henke kastet seg hele tiden, klager IFK-kaptein Adam Johansson til Expressen.

Tar til motmæle

Spesielt opprørt er han over en episode på stillingen 2-1 til IFK, da Larsson falt enkelt innenfor 16-meteren. Dommeren overhørte imidlertid ropene fra den tidligere toppspissen. Noe han ikke gjorde ellers i kampen, hevder Johansson.

- Han (Henke) fikk mange avgjørelser med seg. Det skyldes kanskje at han utnytter at dommerne ikke står riktig plassert, tror han.

Larsson er ikke overraskende uenig.

- Det får være deres oppfatning. Men straffesituasjonen er like mye straffe som den de fikk, sier han til Expressen.

FALLER LETT?: Henke Larsson gjorde seg upopulær da han bidro til at Helsingborg hentet opp IFKs 2-0-ledelse. Foto: AFP
FALLER LETT?: Henke Larsson gjorde seg upopulær da han bidro til at Helsingborg hentet opp IFKs 2-0-ledelse. Foto: AFP Vis mer

Allsvenskans største skuespiller

Trener Stuart Baxter fnyser av IFKs beskyldninger om juks.

- Henke er bare smart som går ned når forsvarerne er klønete. Henke mener ikke å filme, sier Baxter.

Expressens lesere ser likevel ut til å være mest enige med Adam Johansson. Avisa har laget en avstemning på hvilken spiller som filmer mest i Allsvenskan, og i skrivende stund troner Larsson på suveren førsteplass med 33 prosent av stemmene.

<B>POPULÆR HOS KRONPRINSESSA:</B> Men det spørs om kronprinsesse Victoria vil ha på seg Helsingborg-drakta etter beskyldningene fra IFK-leiren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer