«Henke» Larson vil ikke leke med denne ballen

Bytter fra lær til plast om vinteren.

(Dagbladet.no): Fotball og vinteroppkjøring står ikke øverst på listen for en av Sveriges mest meriterte fotballspillere. Henrik Larsson (37) har bestemt seg for å spille innebandy i forbereden til en ny sesong i Allsvenskan for Helsingborg.

For en som har hatt suksess i klubber som Celtic, Barcelona og Manchester United, er det forståelig at han har lyst til å prøve seg innen nye idrettsgrener. 

Veteranspissen mener den allsvenske sesongoppkjøringen er i lengste laget og vil leke seg med plast inne i varme idrettshaller.

Risikerer landslagsplassen

Det eneste problemet er at Sverige skal spille flere kamper i januar og februar.

Larsson er fortsatt aktuell for landslaget og spilte sist i privatlandskampen mot Nederland, hvor svenskene tapte 3-1.

Sveriges ledelse tar ikke like lett på det, som den 37 år gamle eks-proffen.

- Skal han spille landskamper, må han ha trent fotball i forkant. Og gjør han ikke det, vil han naturligvis heller ikke være aktuell, slår landslagets assistenttrener, Roland Andersson, overfor Aftonbladet.

LANDSLAGSPLASSEN I FARE Roland Nilsson setter ikke pris på Larssons innebandy-planer. 
Her i kamp mot Nederland på Amsterdam Arena 19. november. Sverige tapte 3-1. FOTO: PETER DEJONG/ AP
LANDSLAGSPLASSEN I FARE Roland Nilsson setter ikke pris på Larssons innebandy-planer. Her i kamp mot Nederland på Amsterdam Arena 19. november. Sverige tapte 3-1. FOTO: PETER DEJONG/ AP Vis mer

Vil spille bandy

7. januar begynner Helsingborg sesongoppkjøringen. Det skjer uten «Henke» Larsson. Han akter å spille Superliga i innebandy, som pågår til mars. Allsvenskan sparkes i gang i april.

- Jeg holder fast ved at sesongoppkjøringen i Sverige er for lang. Kan jeg unngå deler av den med å spille innebandy, gjør jeg gjerne det, sier Larsson.

«Henke» Larson vil ikke leke med denne ballen
VINTERTRENING ER TULL: Larsson vil heller spille innebandy.