OL-NEKT: Helsingborgs Jordan Larsson får ikke delta i sommerlekene i Rio de Janeiro. Foto: Björn Lindgren / TT / Kod 9290
OL-NEKT: Helsingborgs Jordan Larsson får ikke delta i sommerlekene i Rio de Janeiro. Foto: Björn Lindgren / TT / Kod 9290Vis mer

«Henke» Larsson knuser sønnens drøm og gir OL-nekt: -Trist

Jordan Larsson må bli hjemme mot sin vilje. 

(Dagbladet): - Jeg er skuffet over at det ble slik. Det er ekstra tungt når vi har fått så mange forfall i angrepsrekka, sier landslagssjef Håkan Ericson till Svensk Fotboll om Jordan Larssons OL-nekt fra hans far.

Sverige skal spille sommer-OL i kraft av bragden med U21-landslaget da de gikk helt til topps i EM. Fotballen i sommer-OL skal i realiteten være for de samme spillerne, i en spesiell U23-ordning, men hvor enkelte overårige får delta.

STOPPER SØNNEN: Henrik Larsson kan ikke slippe sønnen Jordan til OL. Foto: Thérese Ny / TT / kod 11520
STOPPER SØNNEN: Henrik Larsson kan ikke slippe sønnen Jordan til OL. Foto: Thérese Ny / TT / kod 11520 Vis mer

I tillegg til Sverige er Danmark, Tyskland og Portugal Europas representanter. Brasil, Argentina, Colombia Fiji, Honduras, Mexico, Algerie, Sør-Afrika, Nigeria, Irak, Japan og Sør-Korea er de øvrige OL-deltakerne.

Pappas begrunnelse

Planen var at Jordan Larsson skulle representere Sverige i OL, men i stedet blir han den 53. spilleren som har meldt forfall til Ericssons OL-lag. Det skriver Helsingborg på klubbens hjemmeside.

Det er Helsingborg som nekter angriperen i å reise til Brasil. Ironisk nok er Henrik Larsson, Jordans far, som er manager i klubben og som har sagt nei til å sende sin sønn til sommerlekene.

- Situasjonen er slik at vi kun har to angrepsspillere tilgjengelig for øyeblikket, hvor én av dem har to gule kort, sier Henke til klubbens hjemmeside.

- Trist

OL-KLAR: Da Sverige vant U21-EM, ble de klar for OL i Rio. Foto: CTK Photo/Katerina Sulova
OL-KLAR: Da Sverige vant U21-EM, ble de klar for OL i Rio. Foto: CTK Photo/Katerina Sulova Vis mer

Jordan Larsson selv er trist for at han ikke får reise til Rio.

- Det er selvfølgelig trist. Det er en drøm som ville gått i oppfyllelse. Samtidig må man huske på at jeg tilhører Helsingborg og det hadde ikke vært bra om jeg dro nå. Jeg har hatt en god dialog hele veien, men skjønte ganske raskt at det neppe ville bli OL på meg, sier Jordan.

Pappa Henke forstår sønnens skuffelse.

- Det absolutt viktigste er Helsingborg. Jeg forstår Jordans situasjon og det han går glipp av, men det er dessverre en del av fotballen, sier den tidligere Helsingborg-, Manchester United-, Barcelona-, Celtic- og Feyenoord-spissen.