<strong>LEGGER OPP:</strong> Henrik Larsson skyter frispark mot hjemmelaget Tyskland i en VM-kamp i München i 2006.  Foto: Christof Stache, AP/Scanpix
LEGGER OPP: Henrik Larsson skyter frispark mot hjemmelaget Tyskland i en VM-kamp i München i 2006. Foto: Christof Stache, AP/Scanpix Vis mer

Henke Larsson legger opp

- Det har vært nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Etter sesongens siste seriekamp mot Elfsborg 1. november, er det slutt for Helsingborg-spissen.

— Jeg er 100 prosent sikker på avgjørelsen min om å slutte. Jeg er 38 år, og det er nok nå, sier Larsson.

Spissen vet foreløpig ikke hva han skal drive med etter at han legger fotballstøvlene på hyllen.

— Jeg skal tenke over hva jeg skal gjøre. Først og fremst trenger jeg tid til å tilpasse meg livet etter fotballen, sier Larsson.

Imponerende karriere 38-åringen er blant tidenes mest suksessrike fotballspillere fra Skandinavia. Han har tidligere spilt for Högaborg, Feyenoord, Celtic, Barcelona og Manchester United. Han har også et tidligere opphold i Helsingborg bak seg.

Larsson har scoret 324 mål på 567 seriekamper. På landslaget har han også solid statistikk: 37 mål på 106 kamper.

Hans siste landskamp kom mot Danmark for halvannen uke siden. Da varslet storscoreren at han ga seg på landslaget og at han var usikker på framtiden i Helsingborg.

— Jeg har nytt karrieren min, og jeg vil takke alle som har støttet meg i alle disse årene. Nå er det på tide å gjøre noe annet, sier svensken.

Vil bli trener Larsson har innrømmet at det frister å jobbe som trener i framtiden.

— Jeg vil helt klar bli trener. Jeg har samlet mye erfaring gjennom årene, og jeg synes at jeg ser fotball ganske bra. Jeg har klare tanker om hvordan jeg synes man skal spille, sa Larsson etter VM-kvalifiseringskampen mot Danmark.

Ledelsen i Helsingborg synes det er trist at Larsson legger opp, men har forståelse for avgjørelsen.

— Vi i HIF har tidvis håpet at Sveriges største spiller gjennom tidene skulle spille ytterligere en sesong, men respekterer Henriks avgjørelse og er utrolig takknemlige for alt han har bidratt med. Vi er stolte over å ha vært en del av hans fantastiske karriere, sier sportssjef Jesper Jansson til klubbens nettsted.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer