Henke Larsson vil bli trener

Men ikke i Sverige.

(Dagbladet.no): Sveriges største fotballstjerne, Henrik Larsson, returnerte nylig til Sverige etter et strålende låneopphold hos Manchester United.

Nå er Henke midt i Helsingborgs sesongoppkjøring til Allsvenskan, men 35-åringen tenker også på hva han skal gjøre den dagen han må slutte i jobben som fotballspiller.

Den dagen vil han nemlig trene fotballspillere.

- Jeg kan bli assistent

- Jeg sier alltid til Paul Lambert (tidligere lagkamerat, nå trener for Wycombe, journ.anm.) at han bør bli manager i Celtic. I så fall kan jeg kanskje bli assistenten hans, antyder Larsson for BBC Radio Scotland, ifølge Expressen.

I det timelange intervjuet, som sendes i kveld, forteller supersvensken også at han planla å returnere til Sverige allerede da han forlot Celtic i 2004.

- Vil spille så lenge som mulig

- Etter sju år i Celtic tenkte jeg å gjøre noe annet. Jeg hadde ikke noen videre planer da kona mi ringte og fortalte at Barcelona var interessert, røper veteranen.

VIL GJØRE SOM LIPPI: Henrik Larsson (t.h.), her sammen med den levende trenerlegenden Marcello Lippi, kan godt tenke seg å trene et lag når spillerkarrieren er slutt. Foto: ANITA MARIC/EPA/SCANPIX
VIL GJØRE SOM LIPPI: Henrik Larsson (t.h.), her sammen med den levende trenerlegenden Marcello Lippi, kan godt tenke seg å trene et lag når spillerkarrieren er slutt. Foto: ANITA MARIC/EPA/SCANPIX Vis mer

Resten er ganske så velkjent fotballhistorie, og historien om fotballspilleren Henke trenger ikke å ta slutt med det helt første.

- Nå er jeg snart 36 år gammel og tenker å fortsette å spille fotball så lenge som det er mulig, lover Larsson.