Henke Larsson vurderer innebandy

Trener med topplag i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Henrik Larsson er superspiss når han kan bruke alle andre kroppsdeler enn henda til å leke med ballen. Ifølge Expressen vurderer han nå å ta fram innebandykølla for å se om håndlaget også sitter.

Expressen skriver at Larsson har begynt å trene med superligalaget FC Helsingborg, og det skal allerede være snakk om å gi ham kamper i den øverste divisjonen. Henke la opp innebandyen i 1993, men skal ha vært en habil innebandyspiller før han satset alt på fotballen.

- Jeg kan ikke tenke meg at det skal kunne gå. Om han, som la opp på 90-tallet, skulle komme inn i 2008 og hevde seg i superligaen vill det vært pinlig for oss, sier landslagsspiller Niklas Jihde.

Både han og landslagssjef Kent Gøransson mener utviklingen i sporten har vært så formidabel på de femten årene siden Henke la opp at det vil være umulig for ham å spille \'den nye innebandyen\'.

- Det er ikke bare å snøre på seg skoene og spille, liksom, sier Gøransson til Expressen.

I en annen sport sitter det også en landslagssjef som ikke virker veldig tent på ideen om den alternative idrettskarrieren.

- Jeg tror ikke at en landslagsspiller begynner å spille innebandy, sier fotballsjef Lars Lagerbäck.

- For meg høres det helt utrolig ut, sier han, og kan tolkes som om landslagskarrieren i fotball er ferdig om han skulle gjøre alvor av å spille innebandy for FC Helsingborg.

<b>FERDIG MED DETTE?</b> Ifølge Expressen trener Henrik Larsson med innebandylaget FC Helsingborg med tanke på et comeback på innebandy-banen. Sveriges landslagssjef i fotball tror ikke på det. Foto: VINCENZO PINTO/ AFP
FERDIG MED DETTE? Ifølge Expressen trener Henrik Larsson med innebandylaget FC Helsingborg med tanke på et comeback på innebandy-banen. Sveriges landslagssjef i fotball tror ikke på det. Foto: VINCENZO PINTO/ AFP Vis mer

Derimot er ingen i det svenske innebandymiljøet i tvil om at Henke med kølla i hendene vil være gull verdt for sporten. Derfor tror blant andre Niklas Jihde at vi får se ham i aksjon for Helsingborg.

- Han kommer sikkert til å spille en kamp for Helsingborg som en PR-greie. Da kommer det til å bli utsolgt på et sekund.

Henke Larsson vurderer innebandy

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer