Henke ødela for Berg og Rangers

Henning Berg var tilbake i midtforsvaret til Rangers, men kunne ikke forhindre at målkongen Henrik Larsson scoret.

Svensken satte inn en keeperretur fra Stefan Klos og sendte erkerival Celtic til semifinale i den skotske FA-cupen med 1-0-seier. Scoringen kom etter 53 minutters spill.

Henning Berg spilte hele kampen. Han fikk tillit av manager Alex McLeish etter en periode på benken. Berg gikk nylig hardt ut mot McLeish og sa at det var utenomsportslige grunner til at han ikke fikk spille.

Berg mente McLeish hadde hentet nederlenderen Frank de Boer som en vennetjeneste til Nederlands landslagssjef Dick Advocaat. Søndag spilte Berg og de Boer sammen.

Mens Celtic er ubeseiret i serien og på vei mot dobbelttriumf i Skottland og kanskje ny UEFA-cupsuksess, forsvant det siste pokalhåpet for Rangers med søndagens tap. Rangers røk ut av ligacupen etter tap på straffer mot Hibernian i semifinalen.

Sjansefattig

Det ble en jevn og sjansefattig kamp der Rangers hadde håpet på sin første seier på Celtic Park på fire år. Henke Larssons 28. mål for sesongen var det som skilte de bitre rivalene.

- Kampene mellom Celtic og Rangers er alltid tøffe, denne kampen var intet unntak. Men jeg synes vi fortjente seieren, sa Celtic-manager Martin O'Neill.

Etter sesongen gir Henrik Larsson seg i skotsk fotball. Da går kontrakten hans ut.

- Klart han vil bli savnet, sier O'Neill.

Ser lyset

Rangers-boss McLeish var skuffet, men ikke utslått.

- Jeg begynner å se lyset i tunnelen. Jeg er godt fornøyd med innsatsen vår i dag, sa han.

Mandag trekkes semifinalene. Sammen med Celtic gjenstår Dunfermline, Inverness Caledonian Thistle og vinneren av omkampen mellom Aberdeen og Livingston.