- Henke og Solskjær er som Cantona

Mer sir Alex-skryt.

(Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær (33) trengte bare 12 minutter på å bli Manchester Uniteds matchvinner i FA-cupen mot Aston Villa i går.

Han erstattet Uniteds andre målscorer Henrik Larsson (35), som fikk sin debut fra start.

- Vi har fått en ny medspiller på laget, og han har noe å lære meg. Touchen. Bevegelsene, sier Solskjær til Dagbladet i dag.

United-sjef Alex Ferguson skrøt av sin nordiske duo i går, etter over 10 år på Old Trafford vet sir Alex bare at nordmannen treffer mål når han får sjansen.

Scorer viktige mål

Overfor The Independent i dag sammenlikner Ferguson både Solskjær og Henke med en annen United-legende, Eric Cantona.

Det handler ikke bare om evnen til å score, men evnen til å score de rette målene.

- Henrik vil fortsette å score viktige mål for oss. Det finnes målscorere, og så har du målscorerene som alltid klarer å score viktige mål gjennom hele karrieren. Cantona var sånn, Solskjær har gjort det lenge, og Henrik har alltid gjort det, sier Ferguson.

SCORET PÅ OVERTID: Ole Gunnar Solskjær stjal showet fra Henke Larsson med 2-1 mot Aston Villa på overtid. Foto: Scanpix/Epa
SCORET PÅ OVERTID: Ole Gunnar Solskjær stjal showet fra Henke Larsson med 2-1 mot Aston Villa på overtid. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Spissene fra Sverige og Norge er Fergusons eldste spillere. Og mens 21-årige Wayne Rooney sliter foran mål, leverer gamlingene varene.

- Det forbløffende var at jeg kunne sette inn en virkelig god avslutter, i Ole Gunnar, mens jeg tok av en annen i Henrik, sier Ferguson til Daily Telegraph.

35-årige Larsson debuterte og får mest oppmerksomhet i britiske aviser i dag. Men som som The Guardian skriver om byttet av de skandinaviske spissene:

- Solskjær tok Larsson i hånda, før han gjorde det han gjør alle best.

For niende gang denne sesongen, og neppe den siste.

- Henke og Solskjær er som Cantona
- Henke og Solskjær er som Cantona
ORIGINALEN: United-sjef Alex Ferguson trekker fram Eric Cantona, helten fra 90-tallet, når han snakker om Solskjær og Larsson.
SCORET: Henke Larsson er United-fansens siste helt, i en alder av 35 år.