Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henke politianmeldt for knyttneve

Elfsborg-spiller måtte byttes ut etter slag i magen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Helsingborgs superspiss Henrik Larsson er politianmeldt av en privatperson etter kvartfinalen mot Elfsborg i den svenske cupen i går.

Henke slo Elfsborg-stopper Jon Jönsson i mellomgulvet under den direktesendte tv-kampen i går. Jönsson måtte forlate banen som en følge av slaget.

Politianmeldt

Etter kampen anmeldte tilskuer Fredrik Ström (23) slaget til politiet.

- Jeg reagerte direkte. Det er jo et åpenbart tilfelle av vold. Hadde jeg gjort noe sånt på gata, hadde det vært vold, om ikke grov vold, sier Ström til Aftonbladet.

Leder for påtalemyndigheten i Malmö, Sven-Erik Alhem, har sett på tv-bildene, og sier at påtalemyndigheten bør se nærmere på saken og vurdere om det skal settes i gang en etterforskning.

- Jeg mener at et forsettelig knyttneveslag ikke er noe idretten skal ta seg av internt. Man må vise at de vanlige samfunnsnormene gjelder også på en fotballbane, sier Alhem.

Henke: - Jeg dyttet

Henke selv mener slaget ikke var spesielt hardt eller alvorlig.

- Han holdt meg fast, og jeg forsøkte bare å dytte ham bort, sier Larsson til TV4.Leif Nilsson i Helsingborgspolisen bekrefter overfor samme kanal at de har mottatt anmeldelsen, men sier at den ikke vil bli behandlet før tidligst i morgen.

Jönsson: - Sjokkerende

Jon Jönsson synes det er drøyt om slaget han ble utsatt for ender med at Larsson tiltales for vold.

- Sjokkerende. Slikt som dette skal ikke skje, men det ville være synd om det går så langt som til en tiltale, sier han til Expressen

Sportssjef Bosse Nilsson i Helsingborg mener det vil være en kraftig overdrivelse om slaget havner i retten.

- Dette er å skyte spurv med kanoner, sier han.

Populær Henke

Henrik Larsson gjorde seg enda mer populær i Sverige da han i vår vraket et nytt kontraktstilbud fra Champions League-vinner Barcelona og vendte hjem til Helsingborg.

Den populariteten kan ha fått en stygg knekk i går.

• Din mening: Bør vold på fotballbanen behandles av rettsapparatet eller idrettens egne organer?

SLO TIL: Henke Larsson traff Jon Jönsson i magen med neven. Etter kampen ble han politianmeldt for slaget av en privatperson.