Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henke ringte til Jönsson

Statsadvokaten krever at politiet etterforsker slaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Helsingborg-stjerna Henrik Larsson ble politianmeldt av en privatperson etter at han bokset Elfsborgs midtstopper Jon Jönsson i mellomgulvet under kvartfinalen i den svenske cupen lørdag.

I går ringte Henke til Jönsson.

- Han ville sjekke hvordan det gikk med meg. Vi snakket ikke så mye om det som skjedde. Det er absolutt ingen , sier Jönsson til Aftonbladet.

Uheldig treff

Jönsson ble byttet ut etter slaget, men var tilbake i full trening i går.

- Slaget traff veldig uheldig rett i solar plexus og førte til at jeg mistet pusten. Nå er det ikke noe problem i det hele tatt, sier Jönsson.

Politiet i Helsingborg avskrev anmeldelsen mot Henke, men kan bli presset til å etterforske saken likevel. Statsadvokat Sven-Erik Alhem i Malmö vil nemlig ikke la saken passere i stillhet.

- Jeg bryr meg ikke et dugg om hva politiet sier. Det er ikke uvanlig at vi kan ha ulik oppfatning, sier han til Expressen.

Han har derfor sendt et brev til påtalemyndigheten i Helsingborg. Dermed kan Henke bli innkalt til politiavhør om saken.

Allerede i går startet det svenske fotballforbundet sin gransking av hendelsen. De vil høre både Larsson og Jönssons versjoner av episoden før de trolig feller en dom i slutten av uka.

Uheldig treff

Kampens dommer så ikke situasjonen, og Henke fikk derfor ikke verken gult eller rødt kort underveis i kvartfinalen.

Henke kan altså spille Helsingborgs kamp mot Hammarby i morgen, om han ikke hindres av en lårskade han pådro seg under lørdagens kamp. I går sto han over trening med laget.

Jon Jönsson så slaget på tv i går.

- Man ser at han slår til meg i magen, men det ser verre ut enn det egentlig er. Jeg synes hele saken har blitt ganske oppblåst, sier han til Aftonbladet.

22-åringen har ingen ønsker om at det skal bli en politisak av slaget.

- Det er latterlig om det går så langt. Dette er noe det er opp til forbundet å håndtere.

• Din mening: Bør vold på fotballbanen kun behandles i idrettens egne organer?

IKKE SÅ ILLE: - Slaget var ikke så ille som det så ut, sier Jon Jönsson, som ble bokset i mellomgulvet av Henke Larsson på lørdag.