Henkel vant verdenscupen

Etter å bommet alle fem skudd på første skyting.

Andrea Henkel fikk en marerittstart i trekampen om kvinnenes verdenscuptrofé i skiskyting, men hentet seg inn og tok sin første sammenlagtseier.

For første gang i hele sin karriere bommet 29-åringen på alle fem skudd i en skyteserie. Det skjedde på første liggende i fellesstarten der hun duellerte med lagvenninne Kati Wilhelm og svenske Anna-Carin Olofsson om sammenlagtseieren.

Da Henkel var ferdig med sine fem strafferunder, var hun to og et halvt minutt bak teten. Wilhelm hadde bommet to ganger, mens Olofsson skjøt feilfritt. Men heller ikke de greide å holde nervene under kontroll i vindbygene i Russland.

Henkel bommet bare en gang til på de tre siste standplassbesøkene, mens Wilhelm bommet tre ganger og Olofsson hele sju!

Dermed ble Henkel best av de tre med 15.-plass. Wilhelm ble nummer 17 og Olofsson nummer 20 i rennet som ble vunnet av svenske Helena Jonsson.

Dermed vant Henkel sammenlagt, sju poeng foran Wilhelm og ti foran Olofsson.

- Det var deilig da jeg passerte dem, sa Henkel som gråt gledestårer etter rennet.

Tora Berger var eneste norske deltaker i fellesstarten og endte på 19.-plass. Hun bommet fem ganger og gikk i mål blant sesongens suverene kvinnelige skiskyttere.

SLO TILBAKE ETTER HELBOM: Andrea Henkel startet med å bomme alle fem skudd på liggende, men reddet sammenlagtseieren i verdenscupen med 15. plass. Foto: EPA/Scanpix
SLO TILBAKE ETTER HELBOM: Andrea Henkel startet med å bomme alle fem skudd på liggende, men reddet sammenlagtseieren i verdenscupen med 15. plass. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Berger endte på 14.-plass i verdenscupen totalt. Beste norske var Linda Grubben som ble nummer seks selv om hun avsluttet karrieren i VM.

(NTB)