LEGGER OPP: Andrea Henkel fra Tyskland, her under verdenscup i Holmenkollen i vår, takker av ved sesongslutt.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
LEGGER OPP: Andrea Henkel fra Tyskland, her under verdenscup i Holmenkollen i vår, takker av ved sesongslutt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Henkel vil ta farvel med OL-suksess

35-åringen gir seg etter sesongen.

Andrea Henkel gjør seg klar for en siste sesong i verdenstoppen. 35-åringen har vært en gjenganger på pallen i store mesterskap.

To OL-gull fra 2002 og åtte VM-gull topper trofélisten. Hun innleder siste verdenscupsesong med mixed stafett i Östersund søndag.

- Jeg er gammel nok til ikke å la meg stresse, men jeg ønsker å være blant medaljefavorittene både individuelt og i lag, sier Henkel.

44 ganger har hun vunnet verdenscuprenn, 23 av dem i stafett med sitt Tyskland.

Miriam Gössner, 23-åringen med norsk mor, er klar for å overta ansvaret. Hun har allerede rukket å vinne sju verdenscuprenn og to VM-titler.

Tilbake fra skade En skade i sommer var karrieretruende. Gössner ødela seg stygt i en velt på sykkel. Nå er smertene og bekymringene overvunnet.

- Du føler deg usikker når du ikke vet om du kan løpe og gå igjen. Sport blir plutselig sekundært. Alt handlet om helsen, men jeg elsker sport. Det første jeg ønsket å gjøre, var å gå igjen, sier Gössner.

- Jeg var heldig. Du får en ny sjanse. Alt er blitt bra. De siste smertene vil også gradvis forsvinne. Jeg føler meg som en utøver igjen, men veien til OL-medaljer er steinete og blodig lang, sier Gössner.

Hun dropper søndagens stafett, men er klar for 15 kilometer onsdag. Spørsmålet er også om Gössner er blitt bedre på standplass. Skytingen har ofte ødelagt for den tyske jenta.

Tyskerne vil også ha revansj for VM tidligere i år. Norge tok 8 av 11 gullmedaljer, hvorav Tora Berger og Emil Hegle Svendsen tok fire hver.

(NTB-DPA)