GODT LEVERT: Jordan Larsson, Henke Larssons sønn, imponerte i Allvenskan-kampen mot AIK i går.
Foto: Björn Lindgren / TT
GODT LEVERT: Jordan Larsson, Henke Larssons sønn, imponerte i Allvenskan-kampen mot AIK i går. Foto: Björn Lindgren / TTVis mer

Henkes sønn hyllet av Zlatan. I går scoret Jordan (18) to på svensk toppnivå

Perlescoring.

(Dagbladet): Henrik «Henke» Larsson er et kjent navn for de aller fleste fotballinteresserte. Svensken hadde en eventyrlig karriere der han blant annet spilte for Barcelona, Celtic og Manchester United før han la opp i 2009.

Nå ser sønnen Jordan ut til å skulle fylle pappas sko.

Zlatan Ibrahimovic, Sveriges udiskutable største fotballstjerne, har tidligere skamrost 18-åringen. Og i går leverte unggutten en kamp som mest sannsynlig setter ytterligere fart i godordene.

Jordan Larsson var sterkt delaktig i Helsingborgs 3-1-seier over AIK i Allsvenskan. Først sendte han Helsingborg i føringen med en komplett utagbar perle av ei scoring, og sendte på ny Helsingborg i ledelsen etter at AIK hadde utliknet.

Må beholde beina på jorda - Det er et av de beste målene jeg har gjort med tanke på nivået jeg spiller på nå. AIK er et av de beste lagene i Sverige, sier Jordan Larsson til C More etter kampen ifølge Expressen.

18-åringen får naturligvis skryt av faren, men Henke er likevel opptatt av at sønnen må beholde beina på jorda. Henke er for øvrig trener for Helsingborg.

- Nå er det viktig at han holder føttene på jorda. Han har vært bra hele sesongen, men som spiss bedømmes du ut fra antallet mål du scorer, sier Henke.

Zlatan-hyllest Zlatan Ibrahimovic mener altså at Jordan Larsson er en mann for framtida. For et år siden dømte nemlig Zlatan svensk fotball nord og ned, men så ett lyspunkt: Henkes sønn.

LANDSLAGSKOLLEGAER: Henke Larsson og Zlatan Ibrahimovic. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
LANDSLAGSKOLLEGAER: Henke Larsson og Zlatan Ibrahimovic. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX Vis mer

- Det er en som er på gang. Henkes sønn. Han venter vi på.

På det svarer Jordan Larsson med et eneste stort glis:

- Altså, det er klart det er stort. Han er en av de beste svenske spillerne gjennom tidene, om ikke den aller beste. Når en så stor stjerne snakker om meg på den måte, er det klart det er heftig. Han har alltid vært et stort idol, sier Larsson til Expressen.