Henlegger dopingsaken mot Ndure

Drakk cannabis-te.

Påtalenemnda i Antidoping Norge har besluttet å henlegge dopingsaken mot sprinteren Jaysuma Saidy Ndure.

Ndure testet positivt for cannabis etter konkurranse i Luzern 28. juni. Dopingprøven inneholdt metabolitter av cannabis, og Det internasjonale fri-idrettsforbundet (IAAF) overførte den positive prøven til norsk idrett for behandling i september i år.

Ndure har forklart at han drakk etnisk te fra Nigeria (attaya-te), uten at han merket noe unormalt. Teen skal ha vært tilberedt med cannabis, men Ndure skal ikke ha blitt gjort kjent med dette. Det ble også røyket cannabis i lokalet.

Påtalenemnda har vurdert saken, og konkludert med at analyseresultatet kan være sammenfallende med utøvers forklaring. Gjennom å drikke ufiltrert te tilsatt cannabis kan han ha fått cannabispartikler i kroppen, opplyser Antidoping Norge i en pressemelding.

Påtalenemnda mener Ndure har ført tilstrekkelig bevis for at han har fått det forbudte stoffet cannabis i kroppen uten å ha utvist skyld, og vedtok derfor å henlegge saken.

(NTB)

HENLAGT: Antidoping Norge mener Jaysuma Saidy Ndure har bevist at han ikke inntok cannabis med vilje. Foto: AP/Scanpix
HENLAGT: Antidoping Norge mener Jaysuma Saidy Ndure har bevist at han ikke inntok cannabis med vilje. Foto: AP/Scanpix Vis mer