Henlegger saken

Politiet har henlagt saken om brudd på taushetsplikt, etter at noen lakk helseopplysninger om landslagsspiller Omar Elabdellaoui (30) til VG i november 2020.

HENLAGT: Politiet har henlagt saken om brudd på taushetsplikt, etter at noen lakk helseopplysninger om landslagsspiller Omar Elabdellaoui. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
HENLAGT: Politiet har henlagt saken om brudd på taushetsplikt, etter at noen lakk helseopplysninger om landslagsspiller Omar Elabdellaoui. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av november 2020 testet fotballandslagets høyreback, Omar Elabdellaoui (29), positivt for corona. Men før Galatasaray-spilleren og alle andre på landslaget visste om det, ble VG tipset om den positive testen.

Dette førte til at landslagets sikkerhetssjef Geir Ellefsen - etter fullmakt fra Elabdellaoui - anmeldte saken.

Dagbladet har tidligere skrevet at politiet har siktet en person for brudd på taushetsplikten. Coronatesten ble analysert ved et laboratorium i Oslo. Slik Dagbladet forsto det, gikk svaret ut i flere systemer - noe som gjorde at flere, men likevel et begrenset antall personer, hadde tilgang til resultatet.

Nå skriver politiet at saken er henlagt.

- En person har hatt status som siktet i saken. Under etterforskningen er det gjennomført en rekke avhør, og det er gjort flere beslag av elektroniske enheter og tilhørendesikringsfiler. De elektroniske enhetene er disponert av blant annet siktede, men tilhører vedkommendes arbeidsgiver, skriver politiet i pressemeldingen.

En sakkyndig gikk først gjennom materialet på oppdrag fra Oslo tingrett, før retten overleverte materialet til politiet. Nå har politiet også gjennomgått materialet.

- Gjennomgangen av materialet og etterforskningen av saken har ikke klarlagt de faktiske forhold. Bevissituasjonen er av en slik karakter at det ikke er grunnlag for å straffeforfølge noen i saken og saken er henlagt, skriver politiet.

SIKKERHETSSJEF: NFFs Geir Ellefsen. Foto: Vidar Ruud / NTB
SIKKERHETSSJEF: NFFs Geir Ellefsen. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Sikkerhetssjef Geir Ellefsen i Norges Fotballforbund, som leverte anmeldelsen etter samtykke fra Elabdellaoui, tar henleggelsen til etterretning.

- Jeg har mine tanker om dette, men jeg vil ikke blande meg mer opp i det. Jeg hadde både trodd og håpet at politiet klarte å komme til bunns i det, sier han til Dagbladet.

Han henviser ellers til forbundets mediesjef.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer