Ada Hegerberg i CL-finalen

Hennes siste kamp?

I en langt under gjennomsnittet god sesong, kan Ada Hegerberg nok en gang gå til topps i Europa.

NY FINALE: Ada Hegerberg kan vinne Champions League for fjerde gang lørdag kveld. Foto: Lewis Gettier/ISI/REX
NY FINALE: Ada Hegerberg kan vinne Champions League for fjerde gang lørdag kveld. Foto: Lewis Gettier/ISI/REXVis mer

Regjerende mester Lyon er også den mest suksessrike klubben i Champions League historie, og tre av lagets fem trofeer har kommet de tre siste sesongene.

Dominansen har med andre ord vært total, og sentralt i Lyons formidable suksess står norske Ada Hegerberg.

Stjernespissen har scoret i to av de tre foregående finalene, og på lørdag kan hun skyte franskmennene til nok et gjevt trofé. Da venter Barcelona på motsatt banehalvdel i Budapest. Før helga meldte den spanske avisa Sport at nettopp lørdagens motstander ønsker å sikre seg Hegerbergs tjenester neste sesong. De skal allerede ha tatt kontakt med Lyon angående målmaskinen. Om de lykkes i fremstøtet mot Hegerberg, kan kveldens finale bli hennes siste kamp for klubben.

Norges andre stjernespiller, Caroline Graham Hansen, er allerede klar for den katalanske klubben. Kun formaliteter gjenstår før hardtsatsende Barcelona kan presentere henne.

Mindre mål

Champions League består av Europas beste lag, men det har vært ingen hindring for Hegerbergs målteft. I fjorårets utgave satte hun ny turneringsrekord med hele 15 nettkjenninger, og to år før ble hun også toppscorer med 13 scoringer.

Dama fra Sunndalsøra har bøttet inn mål i flere år nå, og i fjor ble hun en historisk mottaker av tidenes første Ballon d'Or for kvinner. Verdens beste fotballspiller var norsk.

I årets Champions League har det derimot gått litt tråere Hegerberg, som bare har tre mål. Ett i 9-0-seieren over Ajax og to mot Avaldsnes.

Veien til finalen

Lyon startet ferden mot finale med 7-0 sammenlagt mot det norske laget. I Haugesund ble stjernespissen tatt imot som en helt av de lokale, unge håpefulle fotballspillerne. I åttedelsfinalen ble Ajax et enkelt hinder med hele 13-0 over to kamper.

I kvartfinalen møtte de Graham Hansens Wolfsburg, fjorårets finalemotstander. To seire sikret semifinale mot Chelsea, hvor en knepen 2-1-seier hjemme på Groupama Stadium utgjorde forskjellen. Maren Mjelde og co. sin drøm om finale ble knust.

Blir skribent

Forrige uke vant Lyon den franske cupfinalen og Hegerberg tok sin 12. tittel på bare fem år. Blir det seier mot Barcelona kan Lyon noterte seg for sin tredje «The Treble» på bare fire sesonger. En enorm prestasjon som mangler sidestykke i fotballen.

Ada Hegerberg blir ikke å se på banen under sommerens fotball-VM, men fotballstjerna skal i stedet bekle en helt annen rolle under mesterskapet i Frankrike.

Det franske fotballmagasinet France Football meldte fredag at den norske stjernespissen er engasjert som skribent i tiden som kommer.

France Football er et svært anerkjent franskspråklig fotballmagasin. Det kommer ut to ganger i uka og står hvert år for utdelingen av den svært prestisjetunge Gullballen.