Henning: - Må trene for fullt i morgen

KNOKKE-HEIST (Dagbladet): Henning Berg avskriver seg sjøl til Spania-kampen hvis han ikke er med 100 prosent på treninga i morgen. Men lege-Lars og Harald Aabrekk er uenig.

Henning er landslagets eneste skadde spiller tre dager før EM starter for Norge mot Spania. I går sto 30-åringen over økta på treningsfeltet, og Henning ser på morgendagen som sin siste sjanse til å friskmelde seg.

- Jeg må være med i morgen, ellers blir det ingen kamp, sier Henning til Dagbladet.no.

- Blir deprimert

Problemet er en muskelknute på baksida av låret. I går prøvde han seg med alternative metoder for å holde kroppen i form.

- Jeg svømte, og løp i vannet. Det gikk bra. Jeg tenkte jeg kunne like godt være på spillerhotellet. Jeg blir bare deprimert av å se de andre spille fotball når jeg ikke kan være med, sier United-stopperen.

Også i dag er det indre uenighet i den norske leiren om hvilke krav som settes til Henning i morgen. Som for to dager siden, er Henning helt uenig i landslagslege Lars Engebretsens vurderinger.

- Jeg vil ikke si at Henning være med morgen. Jeg tror nok vi skal vente litt lenger, uten at jeg overprøver Henning, sier Lege-Lars.

Henning står likevel på sitt:

- Lars er bare en lege. Han har ikke vært med så lenge. Jeg tror at jeg blir klar til Spania, sier Henning og gjentar at han må trene for fullt sammen med de andre etter dagens hviledag i Knokke-Heist.

På nytt møter Henning motstand fra den medisinske ekspertisen:

- Det holder at han føler at han er i stand til å gjøre alt på trening. Han trenger ikke å delta på alt, sier Engebretsen.

Hennings fotballhode

En ting er i alle fall hele landslaget enige om: Norge stiller sterkere mot Spania dersom Henning Berg kan spille.

- Henning er jo kaptein. Han har rutine, og har erfaring fra kamper på høyt internasjonalt nivå. Han styrer den bakre fireren vår, og er veldig god til det. Henning har et fantastisk fotballhode, sier Harald Aabrekk, Nils Johan Sembs trenerassistent.

Aabrekk sier han og Semb var godt fornøyd med Dan Eggen og Bjørn Otto Bragstads innsats mot Italia, men at Henning likevel spiller hvis han kan.

- De to andre har knapt tatt hverandre i handa engang, sier den tidligere Brann-treneren.

Også Aabrekk stiller seg tvilende til Hennings deadline i morgen.

- Det er for tidlig. Vi kan vente lenger, sier Aabrekk.