Henning: - Min beste rallystart noensinne

Fem sekunder opp til Petters pallplass.

HAGFORS (Dagbladet.no): Rally Sveriges dag første har lagt grunnlaget for en dramatisk sekundstrid mellom brødrene Solberg gjennom helga.

Ikke at noen av dem vil innrømme at det betyr så mye å slå broren, men begge håper på en plass på pallen. Den kan de fort måtte slåss om, med Marcus Grönholm og Sébastien Loeb oppskriftsmessig plassert på de to første plassene etter åpningsdagen.

Men det er tett i toppen. Fryktelig tett. Henning Solberg sprekker opp i et nesten overrasket smil da han får se resultatlista som viser at det er under halvminuttet opp til førsteplassen.

- Bare 27 sekunder opp til Marcus? Det er jo artig, da, sier han.

Går for pallen

Og etter at en plass blant de fem beste var målsetningen tidligere i dag, er han ikke redd for å justere opp ambisjonene nå.

- Nå gjelder det pallen. Men jeg hadde ikke trodd at jeg skulle henge så bra med, sier Henning Solberg, som kjører sitt første løp på favorittunderlaget med den nye Forden.

Henning har bare én pallplassering fra før - tredjeplassen i Tyrkia i fjor.

PANGSTART: Henning Solberg ligger på 4. plass etter den første dagen av Rally Sverige. Nå går han for pallen. Foto: Scanpix
PANGSTART: Henning Solberg ligger på 4. plass etter den første dagen av Rally Sverige. Nå går han for pallen. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg har aldri hatt en bedre start på et rally. Det er en veldig bra følelse. Jeg kjører alt bilen orker og jeg kan, sier Henning.

Han innrømmer likevel at det er viktig for ham å holde seg på veien. Han har rett og slett ikke råd til å ødelegge bilen en uke før Rally Norge.

- Men neste uke skal jeg spørre Malcolm Wilson (Fords rallysjef - journ. anm.) om lov til å gi litt ekstra, sier Henning.

Viktigere enn å slå lillebror Petter, er det å ligge foran andreføreren til Fords førstelag.

- Jeg ligger foran Mikko Hirvonen. Det er viktig, sier Henning Solberg.

Godt å lede igjen

Petter Solberg er også godt fornøyd med dagen. Han tok ledelsen på dagens første fartsprøve, SS2, og beholdt den til Marcus Grönholm overtok føringen på SS5.

- Det var godt å få lede litt, som jeg ikke har gjort på lenge.

Henning: - Min beste rallystart noensinne

Problemene for Petter dukket opp mot slutten av fartsprøvene.

- Jeg lå jevnt med dem på de første mellomtidene, så gikk det rett ned, sa Petter da han ble intervjuet på scenen sammen med Grönholm og Loeb etter kveldens siste fartsprøve.

Han sliter med at bilen understyrer, og han tror dekkene hans slites fortere enn på konkurrentenes biler. Dermed taper han verdifulle sekunder på de glatte, svenske skogsveiene.

- Vi skal gjøre noen endringer på bilen, så håper jeg å slå tilbake i morgen, lover Petter Solberg.

Så spørs det hva som blir den viktigste utfordringen: Kampen for å ta innpå Loeb og Grönholm, eller for å holde storebror Henning bak seg.

FIKK PROBLEMER: Petter Solberg.