Henning Berg: - En fillesak

LONDON (Dagbladet): - En fillesak, sa landslagskaptein Henning Berg til Dagbladet i går kveld om TV-krangelen med TV2s utsendte Ernst A. Lersveen på Gardermoen.

Lersveen fikk ei real skyllebøtte av Berg - for åpent TV-kamera.

- Det er peanuts at jeg skjeller litt mot Ernst, men jeg forlanger at et nei gjentatte ganger blir respektert. Ernst spurte først en gang om intervju og fikk nei, og deretter en gang til med det samme svaret. Så begynner han å spørre likevel, det syns jeg blir for dumt, sier Henning Berg fra spillerhotellet i Oslo.

Landslagskapteinen sier at det var en lang dag i går, med kampstart på Old Trafford klokka tolv.

Snakker i dag

- Etter kampen var det mange intervjuer på stadion, og så var det mange på telefon. Jeg reiste omtrent rett ut på flyplassen etterpå. Hvis det hadde vært så viktig for TV2 med en prat, kunne de vært på Old Trafford, eller så kunne de ringt på forhånd. Jeg pleier å stille opp ganske mye, sier Henning Berg.

- Det var flere journalister som spurte om et intervju, men de fikk også nei. Og respekterte det. Forresten, det er pressekonferanse med landslaget i dag, så der får pressen snakke med oss, avslutter Henning Berg.

Forskrekket

Ernst A. Lersveen sier til Dagbladet at han er forskrekket etter møtet med Henning Berg.

- Jeg har aldri opplevd maken, sier den rutinerte TV-reporteren.

Han har ingen forståelse for Bergs oppførsel.

- Berg kom til Norge som representant for det norske landslaget, faktisk som landslagskaptein, ikke fra en privat ferietur, påpeker Lersveen.

- Og jeg skulle ikke spørre ham verken om ny skoavtale, ny dame, eller om han hadde kjørt for fort. Kun om hvordan det var å spille sammen med Ronny Johnsen igjen, sier Lersveen.

Han har følgende oppfordring til Berg:

- Innimellom - spesielt når suksessen inntreffer og pengene strømmer inn - kan det være sunt å finne ut at man bare kommer fra et postnummer.