Henning Berg: - God sjanse til å gå videre

Tyrkisk, belgisk og ukrainsk motstand venter.

 TROEN:  Henning Berg har troen på å gå videre fra gruppespillet i Europa League. Foto:  EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
TROEN: Henning Berg har troen på å gå videre fra gruppespillet i Europa League. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKIVis mer

Legia Warszawa får ikke muligheten til å revansjere seg mot Celtic i europaligaens gruppespill, men Henning Berg var likevel fornøyd med fredagens trekning.

Legia og Celtic ble trukket i ulike grupper. Dermed blir det ikke ett nytt dobbeltmøte mellom de norske trenerne Berg og Ronny Deila utover høsten.

Bergs polske mesterlag endte i gruppe med Metalist (Ukraina), Trabzonspor (Tyrkia) og Lokeren (Belgia), mens Deilas mannskap møter Salzburg (Østerrike), Dinamo Zagreb (Kroatia) og Astra (Romania).

- Fra et sportslig ståsted er det en god gruppe. Den gir oss en god sjanse til å gå videre. Vi kunne trukket tøffere motstand. Når det er sagt, så er Metalist og Trabzonspor to gode europeiske lag. Vi har også respekt for Lokeren, sier Berg til Legias nettsted.

Håpet på revansj I mesterligakvalifiseringen vant Legia 6-1 sammenlagt over Celtic, men ble senere hardt straffet for bruk av en uberettiget spiller. Konsekvensen ble en knust mesterligadrøm for Berg og co.

Den polske klubben anket avgjørelsen og klaget den også inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS), uten at det førte fram.

Legias supportere hadde derfor håpet på revansjoppgjør mot Celtic i europaligaens gruppespill, men slik gikk det ikke.

Polakkene sikret seg spill i europaligaen med 3-0 sammenlagt mot Aktobe.

- Skal kjempe for avansement Deila mener Celtic har havnet i en «interessant gruppe». Skottene måtte nøye seg med europaligaspill etter at slovenske Maribor ble for sterk da de fikk en ny mesterligasjanse i siste hinder før gruppespillet.

- Vi møter gode lag, men vi skal kjempe for å gå videre. Skuffelsen er stor over at vi ikke klarte å nå mesterligaen, men vi må lukke det kapittelet og huske følelsen.

- Vi må jobbe hardt og lære av tapene. Forhåpentligvis kan vi bruke erfaringen når vi får sjansen igjen neste år, sa Deila.

I fredagens trekning var Celtic seedet på nivå to, mens Legia var fjerde- og sisteseedet.

(NTB)