Herrelandslaget i fotball:

Henning Berg: - Grundighet, disiplin og spillestil det rette

Den tidligere landslagsstopperen mener Lars Lagerbäck er den rette medisinen for en haltende norsk landslagsfotball.

POSITIV: Henning Berg mener Lars Lagerbäck er rett mann for Norge. Her i 2003 da Nils Johan Semb var landslagssjef. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
POSITIV: Henning Berg mener Lars Lagerbäck er rett mann for Norge. Her i 2003 da Nils Johan Semb var landslagssjef. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svensken offentliggjør sin første tropp 14. mars. 26. samme måned går VM-kvalifiseringskampen borte mot Nord-Irland.

Bare seier er nok til å gi et ørlite håp om å kapre en omspillsplass.

- Han har hatt stor suksess, innehar rutine, erfaring og vet hva han vil. Det kan være bra for landslaget denne gangen. Grundighet, disiplin og spillestil. Dette blir spennende, sier Berg til NTB.

Han mener Lagerbäck ikke er en så traust trener som mange ønsker å framstille ham.

- Jeg tror ikke han bare er defensivt orientert. Jeg mener han har vist at han kan krydre den effektive fotballen noe også i etablert angrep, også med Island. Men det viktigste er jo å vinne kamper, og for å gjøre det, må man kunne forsvare seg.

Berg er Lagerbäcks førstevalg som beste norske spiller han har sett.

- Når du får det spørsmålet, så er det så vanskelige. Det er nesten umulig å sammenligne forsvarere, midtbanespillere eller spisser. Og det er jo også helt forskjellige tidsepoker, sa Lagerbäck til NTB rett etter han ble utnevnt.

- Men hvilken norsk spiller har gitt deg stor glede å se på?

- Uten å kjenne noen personlig, det var jo mange på den tiden, men en jeg likte veldig var Berg (Henning). Jeg opplevde ham som en fantastisk ledertype med stor autoritet i spillet.

- Det var jo hyggelig å høre. Lagerbäck har jo hatt stor suksess som trener. Så vi får håpe han vet hva han snakker om, sier Berg.

I desember etterlyste han en omlegging av landslagsstilen: – Norge må ha sin egen identitet. Vi kommer veldig sjelden til å ha bedre spillere enn motstanderne. Det kan skje i en årgang innimellom. Normalt vil Norge ha spillere som individuelt er under nivået til de vi møter enten de er jevngode eller bedre enn oss som lag.

Med Lagerbäck på benken får Berg det som han vil.

Forgjenger Per-Mathias Høgmo endte med denne svake fasiten etter vel tre år i jobben:

10 seirer

7 uavgjort

18 tap

Målforskjell: 33–49

Kamper uten norske mål: 15

Sluttspill: 0

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer