Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henning Berg: - Jeg spilte for framtida

Henning Berg innrømmer at han spilte for sin egen landslagsframtid mot Romania i går. - Klart jeg gjorde det, sier klippen.

- Jeg visste jo at min framtid på landslaget kanskje var avhengig av resultatet i denne kampen. Hadde situasjonen blitt sånn at vi ikke hadde hatt sjanse til å komme til EM, så hadde jeg gitt meg på landslaget.

- Hadde du lagt opp i sommer?

- Jeg spiller nok uansett klubbfotball i ett år til. Men jeg hadde gitt meg på landslaget. Jeg spiller ikke lenger enn EM neste år uansett. Den dagen vi hadde vært uten sjanser til å nå EM, så hadde det vært naturlig å gi yngre spillere sjansen på min plass. Uansett om jeg ville ha vært god nok.

- Derfor var det viktig for deg å spille mot Romania?

- Ja, det hadde vært utrolig bittert å sitte på benken i begge de to kampene vi har spilt nå, uten mulighet til å påvirke sin egen framtid på laget. Det innrømmer jeg.

Berg vil heller ikke høre snakk om at det norske laget var feige som på slutten ville sikre uavgjort.

- Vi spillerne vet at uavgjort er vanvittig mye bedre enn å risikere å slippe inn et mål på slutten.

- Hva tror du om fortsettelsen?

- Vi kommer til EM. Fordi Romania er et bedre lag enn Danmark, og slår dem i Parken. Og da trenger vi bare å vinne våre to neste kamper. Da vinner vi gruppa. Sjansene er gode.

- Men publikum peip etter kampen?

- Ja, men det får de heller bare gjøre. Sånn som kampen utviklet seg, så er jeg fornøyd med at vi greide det ene poenget. Med tap 0- 1 hadde vi nesten vært ute. Nå er vi med, og kan fortsatt vinne gruppa. Vi er bare to poeng bak Danmark, og de har igjen et hardere program enn oss.

- Gutta gjorde alt de kunne. Vi var mange som var veldig slitne utpå. Husk på at dette er en kamp som går 11. juni. Langt ut i ferien til Englandsproffene. Hadde kampen gått 15. mai, så hadde flere av oss vært i toppform. Men sånn er det, sier Henning Berg.

- Det er ikke vi som setter opp terminlistene. Dessverre, sier landslagskapteinen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media