Henning Berg etter CAS-tapet: - Som forventet

Ser mot Europa League.

- SURT: Henning Berg (til høyre) og Legia Warszawa slo ut Ronny Deilas Celtic med en overlegen 6-1-seier sammenlagt. Likevel får de ikke spille Champions League, noe Henning Berg er kjenner er surt, men som forventet.
Foto: Leszek Szymañski / NTB scanpix
- SURT: Henning Berg (til høyre) og Legia Warszawa slo ut Ronny Deilas Celtic med en overlegen 6-1-seier sammenlagt. Likevel får de ikke spille Champions League, noe Henning Berg er kjenner er surt, men som forventet. Foto: Leszek Szymañski / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Henning Berg og Legia Warszawa tapte i ankesaken som var oppe i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Det meldte CAS tidligere i ettermiddag.

- Det er som forventet. Når UEFA nektet en hurtigbehandling av saken slik den sto, så så vi at det var mest sannsynlig at vi ikke fikk medhold, sier Henning Berg til Dagbladet.

Bakgrunnen for saken er at Henning Berg tre minutter før full tid i bortemøtet med Celtic satte innpå Bartosz Berezynski. Stillingen var 6-1 sammenlagt og Legia hadde for lengst sikret avansement, men problemet var at Bereszynski ikke var spilleberettiget.

- Surt - Selvfølgelig er det surt. Vi slår Celtic 6-1. Spilleren det er snakk om sto over de tre første Champions League-kampene. Feilen var at navnet hans ikke sto på lista på 25 spillere i to kamper. Hvis det hadde stått der, så hadde vi vært i play off. Det er surt, også med tanke på at det er 18 år siden et polsk lag var i Champions League. Gutta hadde jobba bra mot dette, også ryker vi på en administrativ feil, sier Berg til Dagbladet.

CAS vil likevel fortsette å se på saken, skev de i en pressemeldingen i dag. Legia har bedt om at ingen sanksjoner blir vedtatt mot klubben eller spilleren som ble satt på banen med tre minutter igjen, og vil at UEFA skal betale en kompensasjon til klubben.

Legia håper å få medhold der.

Europa League - Vi håper å få medhold, men vi kommer jo ikke inn i Champions League igjen. Det eventyret er over.

Dermed er det Europa League som nå blir fokus for Berg og Legia.

- Nå er fokuset på Europa League, der vi får to tøffe kamper. Vi innså forrige uke at vi ikke kom i Champions League igjen, og har forberedt oss til det. Vi møter et bra lag, men vi er bra også. Det blir noen tøffe kamper, sier Berg.

Legia spiller Europaliga-kvalik mot Aktobe 21. august og 28. august.