Henning Berg får UEFA-svar i morgen

Anket 0-3-dommen.

BERG OG DALBANE:  Henning Berg opplevde to av trenerkarrierens beste øyeblikk da Legia banket Celtic, men en logistikktabbe sørget for at UEFA sendte Celtic videre i etterkant. Foto: Leszek Szymanski / NTB Scanpix
BERG OG DALBANE: Henning Berg opplevde to av trenerkarrierens beste øyeblikk da Legia banket Celtic, men en logistikktabbe sørget for at UEFA sendte Celtic videre i etterkant. Foto: Leszek Szymanski / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet:) Stillingen var 6-1 sammenlagt, og Legia Warszawas avansement til siste Champions League-hinder for lengst sikret, da trener Henning Berg lot Bartosz Bereszynski slippe innpå tre minutter før full tid i bortemøtet mot Celtic. Problemet var at Bereszynski ikke var spilleberettiget.

Han hadde stått over de tre foregående kampene i europacupen, slik UEFA krevde etter rødkortet han pådro seg forrige sesong. Men hans trekampskarantene ble aldri UEFA-registrert, siden han ikke var meldt på i troppen til de to oppgjørene i andre kvalifiseringsrunde. Hans eneste funksjon i den troppen ville vært som listefyll, noe Legia ikke så poenget med.

Men hadde de lest reglene nøye, hadde de sett at han måtte være påmeldt for at karantenen skulle bli godkjent.

Etter å ha gransket omstendighetene rundt Bereszynskis kosmetiske innhopp vedtok UEFA en knallhard straff: Fredag endret de resultatet fra 0-2 til 3-0 i kampen i Skottland. Det var akkurat nok til at Ronny Deila og Celtic gikk videre på bortemålsregelen.

Søndag anket Legia Warszawa UEFAs avgjørelse. De ba da om en rask saksbehandling, slik at det kom en avklaring i god tid før neste ukes Champions League-kvalifisering. Der står nå Celtic som motstander mot Maribor.

Og rask behandling får de:

«Legia Warszawa har anket avgjørelsen som ble tatt av UEFAs kontroll-, etikk- og disiplinærkomité 8. august. Møtet i UEFAs ankeinstans vil bli avholdt onsdag 13. august», bekrefter UEFAs presseavdeling i en e-post til Dagbladet.