Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henning Berg ferdig i Videoton

Fotballtreneren Henning Berg (47) og ungarske Videoton har skilt lag. Det skjer dager etter at seriegullet glapp for klubben.

FERDIG: Henning Berg er ferdig i ungarske Videoton. Foto: AP Photo/Peter Dejong
FERDIG: Henning Berg er ferdig i ungarske Videoton. Foto: AP Photo/Peter Dejong Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjer dager etter at seriegullet glapp for klubben, melder NTB.

Videoton opplyser på sitt nettsted at klubben og Berg er enige om å avslutte kontrakten. Han var trener i den ungarske klubben i drøyt ett år.

Laget havnet bare tre poeng bak Budapest Honved i ligaen, og står med 18 seiere på 33 kamper gjennom sesongen. Målet før sesongen var å vinne ligaen.

- Det var skuffende med cupexiten og resultatet i serien når vi var så nær. Uansett er jeg fornøyd med utviklingen i laget og at vi scoret flest og slapp inn færrest mål, noe som normalt gjør at du vinner ligaen, sier Henning Berg til klubbens nettsider.

Klubbens sportsdirektør, Zoltan Kovacs, sier at sesongen har vært skuffende. Etter at klubben havnet på andreplass i ligaen i fjor, ønsket de å ta steget opp denne sesongen.

- Som mange i klubben allerede har nevnt de siste dagene, har 2016/2017-sesongen generelt vært en skuffelse. Vi ble slått ut av cupen i høst mot et tredjedivisjonslag, og klarte heller ikke å vinne ligatittelen, sier Kovacs til klubbens hjemmesider.

Han takker Henning Berg for innsatsen, men sier at klubben ønsker å fortsette med noen andre ved roret. Kovacs sier at partene ble enige om å skille veier.

- Jeg har hatt en fin tid som hovedtrener for Videoton FC det siste året. Jeg vil gjerne takke spillerne, støtteapparatet og styret for innsatsen denne sesongen, og jeg ønsker dem alt det beste. Til slutt vil jeg takke våre fans for deres støtte og hjelp gjennom året, sier Henning Berg.

Etter at han la opp som fotballspiller i 2004, har Henning Berg blant annet trent Lillestrøm, Blackburn og Legia Warszawa.

Saken oppdateres!

Hele Norges coronakart