- Henning Berg forstyrrer

Landslagssjefen vil snakke med spillerne før han bestemmer seg for hvor mye eks-kapteinen får spille mot Wales.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Bare for å rydde alle eventuelle misforståelser av veien: Henning Berg får spille sin landskamp nummer 100 mot Wales 27. mai. Det har Fotballforbundet lovet Berg, og Hareide stiller seg lojalt bak lovnaden.

Men Berg fortalte tydelig hva han mente om kampen på TV 2 i forrige uke. Der krevde den tidligere landslagskapteinen å være med fra start. Fordi han ønsket å avslutte karrieren på en fin måte. Uten at det imponerer Åge Hareide nevneverdig.

- Henning Berg vil kommme inn på kampdagen. Omfanget kommer vi tilbake til, fortalte landslagssjefen pressen i dag.

Berg langt unna laget

Hareide konsentrerer seg naturlig nok mest om forberedelsene til de viktige VM-kvalifiseringskampene som begynner i september. Henning Berg er ikke med i de planene. Eller for å gjengi Hareides egen illustrasjon:

- Han er like langt unna landslaget som det du er, sa han til en av de fremmøtte journalistene.

Derfor lar Hareide seg ikke presse til å starte med Henning Berg. Med mindre spillergruppa syns det er måten å gjøre det på.

- Jeg må diskutere dette med spillergruppa. Det er ingenting som er uaktuelt, men vi kommer tilbake til dette, sa Hareide.

Forstyrrende

Landslagssjefen presenterte 18 landslagsspillere i dag. Den nittende er Henning Berg. Hareide var klar på at Berg ikke er en del av landslaget. Derfor skal han heller ikke være med på treningene i forkant av kampen.

- Det er forstyrrende for oss, for vi forbereder oss til kvaliken, sier Hareide.

- Føler du behov for å markere at Berg ikke er med i troppen etter det Henning selv har sagt om kampen?

- Aldeles ikke. Det er for å markere at disse spillerne er tatt ut av oss, mens Henning Berg er tatt ut av honorære årsaker, sier Hareide til Dagbladet.no.

- Det er helt ok at forbundet gjør dette, men det er jeg som bestemmer hvem som skal spille, sier Hareide.

FORBUNDSUTTATT: Henning Berg får spille mot Wales på grunn av lang og tro tjeneste. Hvor lenge er det ikke Berg som bestemmer.