Henning Berg fratatt førerkortet

Henning Berg har kjørt i over 150 km/t og blitt tatt i fartskontroll to ganger på samme dag. Nå har ikke Manchester United-proffen lenger førerkort.

Det var for to måneder siden, da Henning Berg fortsatt bodde utenfor Blackburn, at den avgjørende råkjøringen fant sted. Etter først å ha blitt tatt en gang for tre måneder siden, ble han plutselig stoppet to ganger på samme dag. Og en uke seinere - stadig på motorveien M61 mellom Manchester og hjemstedet - ble han tatt igjen.

I over 150 kilometer i timen.

Førerkortet ble inndratt på stedet.

Betydelig kjøring over fartsgrensen betyr tre prikker på førerkortet her i England. Ved totalt 12 prikker forlanger myndighetene at du møter i rettssalen. Og det var der Henning Berg var i går sammen med United-advokat Nicholas Thorn.

Og ble fradømt bilkjørings-retten for ett år.

I tillegg ble United-proffen ilagt en bot på 1000 pund. Med dagens kurs er det rett i underkant av 13000 norske kroner.

Henning Berg godtok dommen uten innsigelser.

Manchester United sa i går at verken klubben eller Henning Berg vil kommentere dommen i Bury. Den eneste som sa noe var advokat Nicholas Thorn.

Tøff VM-oppkjøring

- Mr Berg har hatt en vanskelig tid uten førerkort, men dommen vil ikke bety ekstreme vanskeligheter. Derfor vil han ikke anke dommen i et forsøk på å beholde kjøretillatelsen.

Fartsbøtene og den inndratte lappen gjør Hennings VM-forberedelser bare enda tøffere. Småskadet i lysken - da landslaget holdt sin fartstest på Toppidrettsenteret for tre uker siden holdt han bare i 30 meter - og uten nevneverdig tillitt hos manager Alex Ferguson, har han tunge dager.

Og når PSV Eindhovens stjernestopper Jaap Stam på toppen av det meldes å sitte reiseklar til Old Trafford for nærmere 120 millioner kroner, blir det ikke lettere å få en plass i midtforsvaret.

Med konkurranse fra brødrene Phil og Gary Neville, samt Dennis Irwin, er det ikke spesielt enkelt på sidebackene heller.

  • Henning Berg var i går kveld ikke tilgjengelig for kommentarer.
IKKE BRA:</B> Go'fot på fotballbanen, for tung på gassen. Nå har Henning Berg mistet lappen.