Henning Berg har fått sparken. Klubben gikk bak ryggen hans under kamp

Ferdig i klubben.

PÅ VEI UT: Henning Bergs tid i Legia Warszawa kan snart være over. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI POLAND OUT
PÅ VEI UT: Henning Bergs tid i Legia Warszawa kan snart være over. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI POLAND OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Henning Berg har gjort mye bra som trener i Legia Warszawa.

Det startet med seriegullet i 2013/14. Forrige sesong ble det cupgull og seriesølv. I tillegg var Legia kun utenomsportslig papirtrøbbel unna spill i Champions League.

Men nå har Berg, som i januar forlenget kontrakten til 2018, fått sparken. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

Prosessen skjedde på en særdeles oppsiktsvekkende måte.

Mens den tidligere landslagsbautaen ledet sitt mannskap i kamp mot Górnik Zabrze i dag, en kamp som for øvrig endte 2-2, gikk Legia bak Bergs rygg og forhandlet med den russiske treneren Stanislav Tsjertsjesov.

Russeren signerer trolig en toårskontrakt som Legias nye trener om kort tid. Det formidlet den polske avisen Przeglad Sportowy tidligere i dag.

Hele trenerteamet må gå Mens Berg ledet sine spillere i en viktig seriekamp, fant altså Legia ut at de vil satse på en annen trener. Dermed er Bergs polske eventyr over for denne gang.

Også resten av trenerteamet må gå. Både Pal Arne Johansen, Kaz Sokolowski og Geir Kåsene er - i likhet med Berg - ferdig i klubben.

- Vi takker Henning for alt han har gjort for klubben og ønsker ham lykke til i fremtiden, sier klubbpresident Boguslaw Lesnodorski til klubbens hjemmeside.

- Med Henning som trener vant Legia den polske serien i 2014 og cupen i 2015. Vi skilles som venner, og og vi vil huske de gode resultatene vi oppnådde i Europa, sier han videre.

Den tidligere Manchester United-stopperen er klar på at han har gjort en god jobb i den polske storklubben.

- Det er ingen tvil om at vi i trenerteamet har vært en suksess i Legia. Resultatene våre taler for seg selv. Vi hadde ikke vært de lengstsittende trenerne om vi hadde hatt dårlige resultater, sa Berg til Dagbladet tidligere i uka.

Får kraftig sluttpakke Da tyddeliggjorde 46-åringen at sesongens mål var å vinne The Double. Det får han nå altså ikke muligheten til.

I stedet kan han heller flytte hjem til sin familie i Manchester, hvor barna går på skole.

- Barna har en bra skolehverdag i Manchester. De kan ikke drive og flytte fram og tilbake hele tiden, så derfor dro jeg alene til Polen.

All den tid Berg hadde kontrakt til 2018, mottar han en kraftig sluttpakke som kompensasjon. I polske medier spekuleres det i summer helt opp mot én million euro.

Også i Blackburn mottok han en kraftig sluttpakke - omtrent dobbelt så mye som det polske medier tror Berg får denne gang.

Dagbladet kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer