SPARKET: Henning Berg har fått sparken i Blackburn. Han fikk bare 57 dager i managerstolen. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
SPARKET: Henning Berg har fått sparken i Blackburn. Han fikk bare 57 dager i managerstolen. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpixVis mer

Henning Berg har fått sparken

På grunn av «veldig dårlige» resultater.

(Dagbladet): Henning Berg har fått sparken i Blackburn. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Klubben skylder på de «veldig dårlige» resultatene oppnådd med Berg som manager.

Assistenttrener Eric Black, førstelagstrener Iain Brunskill og keepertrener Bobby Mimms har også fått sparken.

Berg fikk bare 57 dager og ti ligakamper som manager, for klubben han spilte for i perioden 1993-1997 og 2000-2003.

Skittent spill
BBC skriver at klubben allerede er i samtaler med aktuelle kandidater for jobben.

Det, sammen med de indiske eiernes bekreftelse om utviklingen overfor indisk presse allerede i går, synes talsmann for Blackburns Norske Supporterklubb, Morten Solberg Helgerud, tyder på at Berg er blitt dårlig behandlet.

- Det er et skittent spill, det er det. Spesielt mot en som tross alt er en gammel helt i klubben. Helt uavhengig av resultatene. Han fortjener bedre. Da er det i hvert fall sånn at fansen må forvente at eierne vet hva de gjør, sier Helgerud til Dagbladet.

Han mener det meste tyder på at et nytt team allerede står klart til å steppe inn, ettersom også støtteapparatet til Berg er ferdig.

- Hvis ingen står klare nå, så blir det enda mer opprør blant fansen, et opprør som på mange måter ble roet ned av Hennings ansettelse. Er det et nytt vakuum nå, så er det veldig negativt, sier Helgerud.

- Jeg syns det er ei bombe at han ikke fikk mer tid. Det er også synd, også med norske øyne, for disse ti kampene kan ikke legges på hans skuldre, mener supportertalsmannen.

Avslørt i indisk avis
Times of India hevdet i dagens utgave å ha fått bekreftet at Henning Bergs tid var over, allerede etter nederlaget for Middlesbrough i går kveld.

- Vi har ikke gjort det bra, og vi har tapt poeng og kamper ganske ofte. Jeg vil rykke opp, sier Venky's-direktør Balaji Rao til avisa.

Mark Hughes skal være favoritt til å ta over jobben.

Berg har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag.