- Henning Berg må ikke sovne

LA MANGA (Dagbladet): Én ting har jeg lært meg i denne jobben. Du kan ikke gå rundt å være bekymret for folk som ikke spiller. Og derfor gjør jeg ikke England-problematikken til noen stor sak. Jeg kan jo ikke prate de gutta som spiller inn på klubblagene.

Når det gjelder Henning Berg, som er viktig for laget, har han og jeg snakket om saken her på La Manga. Han er veldig positivt innstilt på å slå seg inn på United. Og jeg er enig med Henning når han sier at han er like god som Silvestre.

Slik jeg ser det er det en riktig vurdering.

Det viktigste for Henning er at han ikke sovner. Hvis du ikke spiller på lørdag, må du trå til og trene på egenhånd søndag. Så derfor handler det egentlig om ikke å gi opp.

I denne bransjen kommer skadene så fort at den neste sjansen du får er rett rundt hjørnet. Da gjelder det å være forberedt.

Jeg kan ikke her og nå si at jeg har kategoriske krav til de spillerne som skal med til EM. Grunnen er at jeg ikke ønsker å møte meg sjøl i døra.

Og derfor kan det godt hende at en spiller eller to - som ikke har hatt mye spilletid på klubblagene sine - kommer med i EM-troppen. Det blir en vurdering jeg må gjøre når den tida kommer.

Og:

Det gjelder for alle som sliter med skader eller reservetilværelse akkurat nå.

Som landslagstrener har jeg til gode å reise til en kamp med den troppen jeg ønsker. Det har vært altfor mye skader og forfall. Og derfor ønsker jeg sjølsagt å treffe blink en gang jeg også. Og at gutta skal komme seg inn på klubblagene.

  • Det viktigste nå er at Ronny Johnsen og Leo blir friske. Og at de andre med stort potensial - som Henning, Ole Gunnar (Solskjær), Tore André (Flo), Vegard (Heggem) og Thomas (Myhre) - får spilletid.
  • I tillegg må jeg få avklart hva Ole Gunnar tenker i forhold til fødselen i juni. Om ikke altfor lenge skal jeg over til England og ta en prat om akkurat den saken.

Når det gjelder det som har skjedd på La Manga, har jeg fått et par meget positive svar. Det var veldig ålreit for meg å se at Vidar (Riseth) fungerer som sideback. Jeg hadde anledningen til å prøve det her nede - det er jo ikke sånn man gjør i kvalik-kamper eller når det er fullt hus og trøkk i skikkelige treningskamper - og det er jeg glad for.

John Arne (Riise) var så bra som forventet. Derfor er han med i den videre diskusjonen. Og jeg kommer til å følge ham opp tett, spesielt gjennom videoer fra Monacos kamper. Kan hende jeg tar en tur til Frankrike også.

  • Oppsummeringa jeg ga spillerne i går morges gikk på at jeg er fornøyd både sportslig og sosialt. Vi spilte to kamper hvor vi var klart best, mot Island og Danmark, og en som var jevn, mot Sverige. Og de som ikke har spilt så mye fikk beskjed om at de ikke er ferdige. Men at de har brutt en barriere, fått en landskamp, og at det neste målet og utfordringa må være å kjempe for en fast plass i troppen.
  • I morgen reiser jeg med NFF-ledelsen til Warszawa for å sette opp VM-kvaliken som begynner til høsten. Vi skal ha en kamp i september og to i oktober. Vi har hatt en strategi på å begynne med to hjemmekamper for å få en bra start, men slik jeg ser det kan være greit å ha to hjemmekamper til slutt også. Derfor har jeg rett og slett ikke bestemt meg for hva vi skal gå for når vi møter de andre nasjonene.

Jeg har sagt at når Tyrkia-troppen blir tatt ut neste tirsdag 15.2. vil det ikke være rom for å prøve ut mange nye spillere. Det står jeg på. Og derfor kommer det til å være en kjernetropp på en 14-15 mann fra Tyrkia og fram mot EM. Samtidig som jeg kommer til å søke den tryggheten det er å ha dobbeltdekning på alle plasser.

AKKURAT SÅNN!: Landslagstrener Nils Johan Semb vet hvordan han vil ha Henning Berg: Full av innsats, myndig og med seiershumør.