TIL POLEN:  Henning Berg blir ny trener i polske Legia Warsawa. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
TIL POLEN: Henning Berg blir ny trener i polske Legia Warsawa. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpixVis mer

Henning Berg tar over polsk storklubb

- Jeg gleder meg selvfølgelig til å begynne.

Legia Warszawa bekrefter på sine hjemmesider at Henning Berg blir ny trener for den polske serielederen. 

Berg har også vært aktuell for Hønefoss i 1. divisjon, men har heller valgt å skrive under på en 2,5 år lang kontrakt med Legia.

- Jeg gleder meg selvfølgelig til å begynne, Legia er en veldig stor klubb, forteller Berg til Dagbladet, på vei til Polen.

TV2-ekspert Kasper Wikestad kommenterte kampen mellom Legia og Molde i Europa League-kvaliken, og mener overgangen til storklubben potensielt er et karrieremessig lurt steg for Berg.

- Det kan bli en god vei videre til en klubb som er enda mer attraktiv, sier Wikestad til Dagbladet, men understreker én ting:

- Det kommer til å bli et krav til umiddelbare resultater, han kan få det svært vanskelig hvis han ikke levererer med en gang.

Presenteres fredag - Den nye treneren vil begynne 1 januar 2014, skriver klubben i en pressemelding.

Der skriver de også at Henning Berg vil bli presentert på en pressekonferanse i morgen kl. 12.

I pressemeldingen forteller den polske klubben om Henning Bergs trenerkarriere i Lyn og Lillestrøm.

- I begge klubbene la han vekt på opplæring og kompetanseutvikling av unge spillere, og viste høy klasse både innen organisatorisk og ledelsesmessig kapasitet, skriver Legia Warsawa.

Også Henning Bergs 57 dager lange karriere som trener i Blackburn nevnes.

- Tidligere Ferguson-elev Jan Urban har ledet serielederen siden mai 2012, og tok hovedstadsklubben til gull i fjorårssesongen. Han fikk i dag fyken fra klubben, og det begrunnes i ulikt syn på utviklingen av klubben. Urban var også trener i klubben i perioden 2007 - 2010.

Videre i pressemeldingen poengterer Bergs nye klubb at han er en av Sir Alex Fergusons gamle elever.

- Henning Berg er en av de tidligere elevene til Sir Alex Ferguson, og har fortsatt sin fotballkarriere som. Andre tidligere elever av Ferguson: Ole Gunnar Solskjær (Molde FK), Gary Neville (assistenttrener for det engelske landslaget) og Phil Neville (Manchester United assistenttrener), står det i pressemeldingen.

Ole Gunnar Solskjær har også vært nevnt som kandidat til å ta over den polske klubben. Solskjær har ennå noen dager på seg til å svare Molde om han vil fortsette i klubben, og i dag har oddsen på at Solskjær snart er klar for West Bromwich rast.

- Spennende Kasper Wikestad tror Berg kan få en spennende tid i sin nye klubb.

- Det er en kjempestor klubb i norsk målestokk, og det var et enormt trykk på kampene jeg kommenterte. Det blir spennende for ham å prøve en ny kultur og en storby som Warsawa, sier Wikestad til Dagbladet.

Berg selv ønsker ikke å si så mye mer før enn i morgen.

- Nå skal vi ha pressekonferanse i morgen, så da kommer vi til å gå mer inn på hva vi planlegger og hvordan vi skal gjøre ting, så jeg kommer til å gå mer i detaljer da, akkurat nå kan jeg bare si at jeg gleder meg veldig, sier 44-åringen til Dagbladet.