Henning Berg til Raufoss

Landslagskaptein og Manchester United-midtstopper Henning Berg er klar for 1.divisjonsklubben Raufoss. Ikke som spiller riktignok, men som styremedlem og trolig også investor.

Mjøsklubbene Ham-Kam og Kongsvinger sliter. Nå satser Raufoss på å bli distriktets storlag. Med 10 millioner i kapital tillegg til verdien av spillerstallen - og med landslagskapteinen på styrerommet skal klubben bli dominerende i Mjøs-området.

- Jeg tror Raufoss kan bli et nytt senter for toppfotball i distriktet. Jeg har mine kontakter rundt omkring som jeg håper klubben kan dra nytte av, sier Berg.

Henning Berg er venn av Raufoss-lederne Tom Løkken og Asbjørn Sveen og i begynnelsen av september fikk landslagskapteinen forelagt et konsept fra Raufoss. En måned seinere er han altså klar som styremedlem og mulig investor. - Raufoss er en klubb med god økonomi, de vil bygge opp klubben og er i ferd med å utvikle seg på en måte jeg har sansen for, sier Berg til Oppland Arbeiderblad.

- Henning Berg ønsker å lære mer om hvordan en fotballklubb drives. Det er vel en av grunnene til at han valgte oss, sier Asgeir Sveen i Raufoss Fotball ASA til Dagbladet :på nettet. Raufoss-lederen tror Henning Berg kan tilføre klubben mye med sin erfaring. - Vi skal i møte med Henning til uka, da skal vi se på en del ting rundt rollen hans.

Hva med spilleren Henning Berg, er det planer for han i Raufoss ?

- Det har vi ikke snakket om, men det er klart at vi kunne tenke oss Henning i en rolle som spiller eller manager en gang i framtida. Men vi har ikke snakket med Henning om dette, sier Sveen.