Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henning Berg tilbudt Blackburn-jobben

Detaljer unna, melder arbeidsgiveren.

BLACKBURN-HØYAKTUELL: Henning Berg nærmer seg jobben som manager for Blackburn Rovers.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BLACKBURN-HØYAKTUELL: Henning Berg nærmer seg jobben som manager for Blackburn Rovers. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sent i går kveld meldte den engelske storavisen Mirror at Henning Berg får den ledige jobben som Morten Gamst Pedersens sjef i Blackburn.

Mirror fastslår at Berg nådde fram blant flere kandidater til managerstillingen, og at nordmannen vil presenteres allerede i dag.

I dag bekrefter nåværende arbeidsgiver, TV 2 Sporten, at Berg er tilbudt jobben, og at bare de siste detaljene i kontrakten gjenstår før nordmannen signerer den.

Flere kandidater
Henning Berg møtte Blackburn-ledelsen til samtaler mandag, men flere andre trenernavn er blitt koblet til posisjonen som klubbens manager.

Harry Redknapp meldte i går at han ikke er interessert i jobben, mens navn som Ian Holloway, Simon Grayson, Tim Sherwood og Billy McKinlay alle er blitt nevnt.

43-årige Henning Berg spilte over 200 kamper for Blackburn Rovers i to perioder i klubben, og var blant annet med å vinne Premier League med laget i 1994-1995-sesongen. 

Berg fikk sparken som trener i Lillestrøm for et år siden, og har den siste tiden altså jobbet som ekspert i TV 2. Han har også vært trener i Lyn.

Drillo positiv
Landslagssjef Egil Drillo Olsen er blant dem som mener Berg vil være en god mann for Blackburn på nivå to i England.

- Henning passer hvor som helst. Han er en dyktig trener. Han har vært i England selv og kjenner kulturen, sa Drillo på gårsdagens pressetreff.

Berg spilte i Blackburn fra 1993 til 1997, og fra Manchester United fra 1997 til 2000. Deretter gikk han tilbake til Blackburn og var der til 2003.

- Henning har god kunnskap. Med det mener jeg fotballkunnskap og pedagogiske evner. Han er flink med folk, sier Drillo.

Eric Black har hatt det midlertidige ansvaret i Blackburn siden Steve Kean fikk sparken, men han ledet sin siste kamp i 1-0-seieren over Watford i helga.

Henning Berg har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.